Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Laparoskopia vaječníka

    , Autor: Mcpolcic

    Dobrý večer mam otázku mam ísť na laparoskopiu vajecnika pravého v popise je: uterus v RVF, v priemernej veľkosti, corpus A-P 48,4mm, hladkých kontúr, endometrium 9,2mm,adnexa vľavo negat, práve ovarium bpn, susp. Sactosalpinx s priemerom hypoechog. Útvarov do 3cm. Je situácia covidu a neviem ci je nutná operácia alebo je možný odklad. Prosím o odpoveď. ĎAKUJEM krásne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, priority si určuje každé pracovisko s ohľadom na možnosti, či už kapacity, personálne, ... Ak sa nachádza patológia na adnexách, malo by sa to riešiť, závisí od viacerých okolností, napríklad, ak nie je vylúčené, že sa jedná o funkčnú záležitosť (hormonálnu), môže sa nález skontrolovať po nasledujúcej menštruácii, či po niekoľkých menštruáciách. Ak Vám bolo odporúčané operačné riešenie a na danom pracovisku s tým nemajú problém, ani v súčasnej dobe, nevidím dôvod, prečo by ste nemali byť operovaná. Konečné rozhodnutie je však na Vás.