Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie po menzese

    , Autor: Eris

    Dobrý deň, pred rokom mi vyšla horšia cytologia - 1. predrak.stav + prítomnosť všetkých vysokorizikových typov hpv. V januári sa nález zlepšil , no hpv pretrváva . Pred 3 týždňami som bola na preventivke - sono úplne ok a cytoster tiež vyšiel v priadku , akurát este čakám na výsledky prítomnosti hpv, ale našťastie bez predrak.zmien. Takze vsetko sa javilo ok. Uz 4 roky riešim spinenie 5 dni pred menzesom. Lekarka o tom vie. V pondelok mi skončil menzes a dnes som na 10.dni cyklu a ostal mi bezovo - hnedý výtok. Slabý - pár kvapiek denne. Necítim žiadne bolesti . Momentálne mam Kovid (napriek tomu, ze som ockovana) a užívam cefixim / antibiotiká peroralne. Prosím Vás , co môže byt príčinou toho spinenia, ked sono aj cytologia boli ok? Mohla sa mi za 2,5 tyzdna vytvoriť cysta? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností. U Vás môže zohrávať úlohu stres, infekcia, užívané antibiotiká, možný posun ovulácie a špinenie môže byť ovulačné,... ťažko sa takto vyjadriť. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor:

    Pán doktor, som v perimenopauze., mam 51 rokov. Beriem Duphaston v druhej polovice cyklu kvoli tomu, aby meštruacie neboli silne. Prve 3 cykly pri uživani som od 6 dňa uživania stale slabo špinila až do menštruacie. Tento 4 cyklus špinenie bolo iba 3 dni, menštruacia slaba trvala 3 dni, 4 deň iba jemne špinenie, myslela som si, že je to už koniec, ale teraz sa mi na 5 aj 6 deň cyklu objavi občas ešte jemne krvave špinenie. Je to take jednorazove, akokeby došlo k prasknutiu nejakej cievky.Citim jemne podraždenie v oblasti rektovaginalneho preistoru. Nemože to byť zakrvacanie z tejto oblasti? Alebo je to z pošvy?Cytologiu mam v poriadku, vytery tiež.Mam veľky strach, čo sa vlastne deje. Na usg polypy vylučene, mam malý 2,3 myom, ktroý je rovnaký už 15 rokov a doteraz som taky problem nemala.Alebo može byť špinenie po menzese aj s Duphastonu?Pan doktor, už vopred Vam ďakujem za Vaše rady.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jednorazové zašpinenie ku koncu menštruácie je v poriadku. Ak sú všetky výsledky vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať. Odsledujte si to. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.