Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,806 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň ja sa chcem spitat mam partnera a mam snim uz 7 mesiace pohlavný stik do mesiaca ho mame 4/5 krát nepoužívame žiadnu ochranu len takú ze sa nespraví do mna naziva sa to prerušovana suloz môžem otehotnieť aj ked sa nespraví do mna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, prerušovaný nechránený pohlavný styk nie je antikoncepcia, tehotenstvo sa preto vylúčiť nedá.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor:

    Dobry den pan doktor. Uz 3. mesiac cca tyzden pred menstuaciou mam bledohnedy vytok (bez krvi). Pozorujem ho cca par dni, potom prestane a nastupuje menstruacia. Co to moze znamenat? (Tehotenstvo vylucene). Teraz mam tiez par dni pred menstuaciou, bolest prs, vytok. Dalsiu menstruaciu mam mat 23.9.
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať aj o ovulačné špinenie, za predpokladu, že máte ovuláciu posunutú. Príčin však môže byť viacero. Spomínané bolesti a výtok môžu byť súčasťou predmenštruačného syndrómu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Opakovana mykóza

    , Autor:

    Dobrý deň som 3 mesiace od pôrodu..už dva roky má trápia kvasinkove infekcie cez tehotenstvo som to mala v jednom kuse..a teraz zase ale strašne silné to je už som z toho zúfalá gynekológ vravel že mu mám až v pondelok zavolať kedy má zoberie najprv ma chcel zobrať 20teho ale to som už začala naliehať že naozaj sa to nedá vydržať tak že v pondelok mám zavolať a že uvidíme čo sa dá s tým robiť... Pán doktor ja už nevládzem s týmto žiť veď je to hrozne stále dokola ja to preliecim a znova a už ani mastičky nezaberajú ale tak hrozne to páli a svrbí že sa to nedá... Prosím vás z čoho toto môže byť že sa to stále dokola vracia veď to není už zdravé sex už pomaly nemám lebo vždy keď mám tak to mám zase..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a aplikujte si v pravidelných intervaloch vaginálne probiotiká. Vhodné bude realizovať aj rozšírené kultivačné vyšetrenie na chlamýdie, mykoplazmy a ureaplazmy. Pri potvrdení infekcie bude potrebné preliečiť aj partnera.

  • Tlak v podbrušku

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, 24.7. sme mali s partnerom pohlavný styk s kondómom ale urobil sa keď bol vo mne, tak pre istotu na ďalší deň približne po 24hodinách som si vzala tabletku po (escapelle). Po užití tabletky mi prišla na po 8 dňoch bolestivá menštruácia, ktorá trvala 6 dní. Tento mesiac už asi týždeň mám citlivé bradavky a posledných pár dní pociťujem tlak v podbrušku. Menštruácia mi mešká zatial 1 deň. Je možné že to je spôsobené tou tabletkou alebo to môže byť tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk, navyše ste včas užili tabletku emergentnej hormonálnej antikoncepcie, tehotenstvo je minimálne pravdepodobné. Medzi najčastejšie vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie patrí znepravidelnenie menštruačného cyklu.

  • Gynimun vs Macmiror Komplex-svrbenie v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcela som sa spýtať či sa môžu kombinovať lieky Gynimun a Macmiror Complex. Som v 6tt, pociťujem svrbenie a pálenie, mam biely výtok. Doktor mi predpísal Macmiror Complex, ale v lekárni mi povedali a aj v pribalovom letaku bolo že sa nemá užívať najmä v 1 trimestri. Kúpila som si aj Gynimun na odporúčanie lekára ( že je to dobre mať doma po ruke), len poradie užívania som si vymenila lebo som sa popravde zlakla toho ze by sa nemal Macmiror užívať v 1 trimestri. Dva večery som užívala Gynimun, ale keďže ťažkosti neustupujú môžem si dnes večer nasadiť Macmiror Komplex, alebo je nutné douživat najprv jedno ( ten Gynimum) a potom začať s Macmirorom?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vaginálne probiotiká sa odporúča užívať po skončení vaginálnej liečby. Ak nebol realizovaný výter z pošvy, či výsledok kultivacie, vhodnejšie je začať s užívaním Macmiroru. Krátkodobá liečba pod kontrolou lekára na tehotenstvo nebude mať vplyv. Mnoho žien užíva Macmiror ešte v čase, keď o tehotenstve nevedia. V prípade, že sa bojíte Macmiror užívať, skúsiť môžete Canesten krém. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolave prsniky

    , Autor:

    Dobry den pan doktor.
    Uz 2. Mesiac pocitujem po strede cyklu bolest v prsnikoch az po menstruaciu. Co to moze byt? Tehotenstvo je vylucene. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať u Vás o zvýšenú hladinu prolaktínu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Na vylúčenie je potrebné realizovať odber krvi. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.