Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,013 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok?

    , Autor: Dari72

    Dobrý deň prajem, chcela by som poradiť pravdepodobne ohľadom výtoku. Posledné roky pozorujem, že sa mi zakaždým zafarbuje spodná bielizeň do hnedastej farby a nedarí sa mi to ani vyprať a nijako sa to zbaviť. Popravde výtok priamo nespozorujem až po krátkom nosení novej spodnej bielizne si všimnem, že znova zmenila farbu. Na kontroly chodím pravidelne a žiadne ťažkosti nemám. Ani bolesti, svrbenie a pálenie. Občas mám iba veľmi bolestivú a nepravidelnú menštruáciu ale už od malička mám zníženú funkciu štítnej žľazy. Pomohlo by nejaké preliečenie pomocou výplachov alebo vkladov?
    Veľmi ma to trápi a už si neviem pomôcť. Je mi to veľmi nepríjemné.
    Ďakujem vopred za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od toho, či sa výtok opakuje v isté dni cyklu každý mesiac alebo je nepravidelný. Vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom si môžete realizovať. Vhodná je aj aplikácia vaginálnych probiotík v pravidelných kúrach. Odsledujte si to. Takto, navyše bez poznania bližších informácií, či okolností, sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Špinenie po cvičení

    , Autor: Janna5723

    Dobry den, je mozne ze po tazkom treningu mam spinenie a ruzovy vytok? Ak ano preco? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Áno, je možné, že po cvičení, kedy ste boli viac vertikalizovaná a napínali brušný lis došlo aj v plyvom gravitácie k objaveniu sa špinenia na spodnom prádle, či vložke. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, deň cyklu, ani ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok/ plodová voda

    , Autor: KlaudiaDadka

    Dobry deň, chcem sa opýtať už mesiac ležím kvoli nizko položenej placente som po dvoch masívnych krvácaniach. Momentálne len občasne slabé hnedé špinenie. Začala som si však všímať že aj napriek tomu že ležím pociťujem pocit mokra, uplne číry vodnatý vytok. Bola som dnes na poradni a spomenula to svojej dr. Povedala mi že hrdlo je zatvorene, krčok neskrátený. Prosím Vas je možné že aj napriek tomu to moze byť plodová voda alebo mam len taký vodnatý výtok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, veľa žien má počas tehotenstva vodnatý výtok, ktorý je pomerne normálny, no niekedy je až veľmi "vodnatej" konzistencie a u ženy vyvolá pocit, že odteká plodová voda. Ak boli výsledky vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie odtoku plodovej vody Vám vie Váš obvodný gynekológ realizovať Temesváryho test, prípadne Vás odošle do nemocničného zariadenia.

  • Vytok

    , Autor: Luculka

    Dobrý deň a chcem sa spýtať kebyže náhodou mam tu vaginálnu infekciu je možné že mi z toho meškajú kramy a mam taký biely vytok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to jedna z možností, ktorých však naozaj môže byť viacero, od tehotenstva, hormonálnej nerovnováhy až po cystu na vaječníku …

  • výtok

    , Autor: Aneta12

    Dobry den, chcela by som sa opýtať, mám 15. deň cyklu a výtok konzistencie ako želatína. Priesvitný, nezapachajuci ako kusky zelatiny. Vytok sa nenatahuje ako hlien, ale je vyslovene ako kusky zelatiny. Moze ist o ovulacny vytok? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, podľa opisu sa môže jednať o prejavy ovulačného obdobia. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania výtoku viac ako 4-5 dní, ako aj v prípade, že sa pridružia ďalšie ťažkosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ruzovkasty hrudkovity vytok a svrbenie

    , Autor: Dadulina

    Dobry den, po pouziti escapelle a nasledne po dvoch dnoch po pouziti cipku pharmatex sa objavilo o tyzden nato krvacanie ako menstruacia, bolo to po asi 10 dnoch po normalnej menstruacii. Po asi dvoch tyzdnoch sa objavil hrudkovity vytok ruzovkastej farby, sprevadzany svrbenim vnutri posvy… je to sposobene uzitim danych lieciv? Pomoze preplach pochvy rosalginom alebo co mohlo sposobit takyto neziaduci vytok? Velmi pekne dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čo sa týka krvácania, je to pravdepodobne následok užitia núdzovej tabletky hormonálnej antikoncepcie. Čo sa týka výtoku a svrbenia, môže sa jednať o vaginálnu infekciu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vaginálny výplach si realizovať môžete. Aplikovať si môžete skúsiť aj Canesten. Pri pretrvávaní ťažkostí však bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý realizuje výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie, určí ďalší postup, prípadne Vám nasadí potrebnú liečbu.