Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Gynekkologické problémy

    , Autor: daska-2

    Dobrý večer, chcela by som sa pýtať nahmatala som si hrčku hneď zvnútra vagíny na dotyk bolestivú aj pri chodení cítim že ma to bolí, čo by to mohlo byť? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o cystu alebo tvoriaci sa absces Bartholínskej žľazy. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia stanoví diagnózu a určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Gynekkologické problémy

    , Autor: daska-2

    Dobrý deň prajem. Chcem sa spýtať štvrtý deň mi mešká menštruácia, teda mala som 2 dni dozadu ale to bolo len také hodinové a potom to zmizlo, a vlastne piatok mám brať antikoncepciu, môžem pokračovať potom v užívaní aj keby som nemala menštruáciu? Tehotná nie som, bola som medzitým aj u gynekologicky, ale zistila mi infekciu a dala mi antibiotika CIPHIN 500, nemôže mi to meškať z toho? U gynekologičky som bola na 20ty deň od pohlavného styku, ak by som bola tehotná, už by tam niečo videla? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu mi nie je jasné, či už užívate hormonálnu antikoncepciu, alebo iba teraz plánujete začať užívať hormonálnu antikoncepciu, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, infekcia môže mať vplyv na menštruačný cyklus. Na 20. deň od pohlavného styku nie je vidieť tehotenstvo.

  • Gynekkologické problémy

    , Autor: daska-2

    Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať moja gynekologička mi predpísala vaginálny krém Dalacin v 2 % môžem si ho dávať aj keď mám svoje dni? Alebo až keď mi skonči menštruácia? A v mojich výsledkoch sa objavila Gardnerella,Candida,Streptococcus je to nejaký zapáľ? Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, máte v pošve infekciu. V prípade, že máte pozitívny nález Gardnerelly, bude potrebné preliečenie Entizolom. V prípade kandidózy zase bude potrebné aplikovať vaginálne antimykotiká. Počas menštruácie však vaginálna liečba nemá zmysel, vonkajšie rodidlá si však natierať môžete, ak máte ťažkosti so svrbením zvonku. Pri nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa, postupujte podľa jeho odporúčaní.