Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti

    , Autor: Becky

    Dobrý deň pán doktor. Už som vam pisala viac krat, moj problem je zlozity ale skusim to skratit. Mam 32 rokov, ako 10 rocna operovana 2x pre perforovany apendix a nasledny zapal pobrusnice. Pred cca 2 rokmi som zacala mat problemy, svrbiaci vytok, bolesti v podbrusku a krizoch . Moj lekar mi odporucil operaciu pretoze som mala cystu na pravom vajecniku. Po roku tychto bolesti som sa odhodlala absolvovat operaciu, ktora trvala 4 hodiny kvoli pocetnym zrastom. Na oboch vajickovodoch bol sactosalpinx, pravy odstranili a na lavom urobili neostomiu+fimbrioplastiku. Avsak absolutne mi to nepomohlo, este ten mesiac sa mi vratili bolesti, spinenie, svrbenie v posve. Samozrejme zase nasledovala liecba kadejakymi mastickami a globulami. Ale vobec mi to uz nepomaha. Mam uplne oslabenu imunitu, co som pred tym nikdy nemala. Kazdy den placem pretoze nezvladam ani starostlivost o domacnost v bolestiach a so sustavnym svrbenim. Naozaj nie je mozne v takomto pripade odstranit vsetko - maternicu + vajecniky? Vidim to ako moju jedinu nadej. Zijem na tabletkach od bolesti a vazne zvazujem antidepresiva nakolko nezvladam takyto zivot.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám k Vašim ťažkostiam neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemyslím si, že odstránenie maternice by odstránilo Vaše ťažkosti. Ako som Vám už písal, príčin ťažkostí u Vás môže byť viacero. Opakovanou liečbou antibiotikami sa len prehĺbi bakteriálna vaginóza.
    Máte možnosť navštíviť zdravotnícke zariadenie, ako vyššie pracovisko, kde po zhodnotení všetkých výsledkov Vám môžu navrhnúť viacero riešení.

Podobné otázky

  • Krvácanie

    , Autor: Sova29

    Dobrý večer chcem sa spýtať, s priateľom sme mali pohlavný styk a začala som krvácať na druhý deň to bolo oveľa silnejšie a dnes tak isto silno, nemám žiadne bolesti iba pri cikani ma to trochu reže

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Od zápalu močových ciest až po infekciu v pošve, či poranenie spôsobené pohlavným stykom. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 7tt a pichanie v posve

    , Autor: zuZka_Bl

    Dobry den,prosim vas som momentalne 7tt a posledne dni citim pichanie v posve,pred tehotenstvom som mala problemy s opakovanym vaginalnym zapalom a toto pichanie mi pripomina bolest pri tom zapale. Neviem co robit nakolko k doktorovi mam ist az o tyzden a pravdepodobne mi nic nepredpise az do konca prveho trimestra.Uzivam vecer vitagyn c ale zatial to nepomaha
    Moze takyto zapal ohrozit plod ? Moze to pichanie byt sposobene aj niecim inym ako zapalom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa jednať o žiaden zápal. Spomínané pichanie v pošve môže byť spôsobené naťahovaním väzov závesného aparátu maternice, keďže dochádza k jej každodennému zväčšovaniu. Môžete pociťovať aj občasné pichavé bolesti po stranách podbruška. Nemusí sa jednať o nič vážne, ani o žiadnu patológiu. Odsledujte si to.

  • Špinenie po menštruácii

    , Autor: DIDI97979797

    Dobrý deň, po potrate v 20 tt. v januári som dostala menštruáciu 29.03.2024 (asi prvú), po 6 dňoch mi menštruácia skončila, no od 8.dňa mám slabé špinenie/ krvácanie, bolesti v podbrušku a bolesti krížov, je to normálne alebo sa môže jednať o nejaký zápal maternici, pripadne sa maternica ešte dostáva do pôvodného stavu? Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto je však ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Bolesti

    , Autor: Zorka_92

    Dobrý deň, mám dlhotrvajúce pálenie, občas svrbenie, nepohodlie pri močení, bolesť pri styku. O akú chorobu by mohlo ísť? Je potrebné vyšetriť moč alebo zobrať ster? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Podľa opisu sa môže jednať aj o kombinovaný urologicko-gynekologický problém. Môže sa u Vás jednať aj o tzv. bakteriálnu vaginózu. Ťažko povedať. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami. Dodržujte dostatočný pitný režim. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, okolnosti, ani bližšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Spinenie po hysterektomii

    , Autor: Marsia

    Dobrý deň, 11. Januára som podstúpila operáciu, kde mi bola vyoperovana maternica, vaječníky mi boli ponechané aj krčok. Mám teraz obdobie kedy by som mala mať menštruáciu a mám asi tretí deň slabý výtok hnedej farby. Po operácii mi bolo povedané, že slabé spinenie môžem mávať. Chcem sa len opýtať, či je to normálne, na kontrolu idem za štyri dni. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám bola realizovaná tzv. supravaginálna hysterektómia, kedy sa ponecháva krčok maternice, žena môže mať v čase, kedy by mala menštruáciu, slabé špinenie. Je to individuálne, aj v závislosti od toho, koľko tkaniva krčka a eventuálne aj tkaniva nad krčkom bolo ponechané. Odsledujte si to. Ak nemáte bolesti, ani krvácanie, iba špinenie a nemáte žiadne iné ťažkosti, postačí plánovaná kontrola. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.