Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,013 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môže ísť o tehotenstvo?

    , Autor: Erika0409

    Dobrý večer,
    Chcela by som Vas poprosiť o radu. Trpím PCOS (menzes mam kazdé 2-3 mesiace). Na poslednej prehliadke u gynekologa mi zrovna dorastal folikul. S manzelom sme skúsili šťastie, ALE.... dnes mám 13-ty deň od ovulácie. Už vyše týždňa mám citlivé prsia a bradavky (pomaly sa ich nemožno dotknúť). Posledné 2-3 dni ma bolí podbruško (kŕče, tupá bolesť až idem do predklonu). Dnes (na 13-sty deň) som si robila tehotenský test, ktorý vyšiel negatívny. Neviem si dať rady čo sa môže diať. Okrem tých pŕs a bolestí nemám žiadny iný príznak.
    Viete mi skúsiť poradiť čo sa môže diať?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať aj o PMS. Vylúčiť tehotenstvo sa však za daných okolností nedá. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pre zistenie príčiny ťažkostí, prípadne pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Miluska09

    Dobrý deň, mám 16-násť a od poslednej menštruácie ma bolia prsia stále .
    Počas ovulácie a polodných dní bolí tie bolesti väčšie ale teraz som pred menštruáciou týždeň a stále bolia. Urobila som si tehotenský test vyšiel negatívný. Mám divný pocit podbrúšku ale neviem z čoho. Vždy sa chránime kondómom a pharmatexom dokonca priateľ sa urobí mimo mňa do kondómu. Podľa Vás čím to môže byť, že ma celý mesiac v kuse bolia prsia? Môže isť o tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku a daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva minimálna. Môže sa u Vás jednať o predmenštruačný syndróm (PMS). Ste však ešte vo vývoji, takže sa môže jednať aj o prejav hormonálnych zmien. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môže ísť o tehotenstvo?

    , Autor: Janka34364

    Dobrý deň, píšem Vám sem znovu po nejakej dobe, bojím sa že som tehotná, pretože mala som silnú a bolestivú menštruáciu s vylučovaním sliznice normálnej dĺžky tak ako zvyknem mať čo je super, ale po menštruácií mám bolesti už asi 2 týždne, bolesti v podbrušku, v oblasti panvy no neviem čo to môže byť keďže som dostala menštruáciu presne 3 dni po norethiserone a tak isto dostala aj moja kamarátka, no ale tak isto ma bolelo podbruško pár dní pred MS no som z toho celkom nesvoja. Budem rada ak mi pomôžete. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe opisu, bez vyšetrenia, Vám neviem reálne pomôcť. Príčin bolestí môže byť viacero. Určite je potrebné gynekologické vyšetrenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Rebenuš

    Dobrý deň pán doktor chcela by som sa vás opýtať meška mi menštruácia a ráno mi býva nevoľno tak že zvraciam môže ísť o tehotenstvo???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, vylúčiť sa to nedá. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.