Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Geniálne bradavice

    , Autor: erika73828

    Dobrý deň približne mesiac som sa liečila na genitalne bradavice pomohol mi krém Aldara aj napriek zníženej imunite som sa toho zbavila a všetko bolo čisté. Ani nie do mesiaca sa všetko vrátilo. Ako by som mala postupovať, mám sa stále liečiť týmito krémami? Ako sa toho zbavím? Odporučená mi bola aj vakcína lenže som sa dočítala že ma nechráni pred týmto typom keď som ho už mala/mám. Ako by som mala postupovať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, očkovanie jednoznačne odporúčam. Je síce pravda, že Vás nechráni pred týmto jedným konkrétnym typom, ale chráni Vás pred ďalšími typmi, s ktorými ste ešte neprišli do kontaktu. Ak došlo v krátkom čase k recidíve, problém bude pravdepodobne v imunitnom systéme. Ak máte pozitívne skúsenosti a za sebou úspešnú liečbu, môžete s liečbou pokračovať. Ďalšou možnosťou je chirurgické odstránenie kondylómov. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý po konzultácii s Vami určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Geniálne bradavice

    , Autor: erika73828

    Dobrý deň používam krém Aldara na gen. bradavice. No už tretí deň ma bolí podbruško a mám také mierne špinenie. Volala som si svojej doktorke a tá povedala že mám vyčkať. Beriem antikoncepciu a pauzu nemám tak neviem čím bolo spôsobené toto špinenie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je špinenie aj mimo sedemdňovej pauzy pomerne časté. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.