Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • .

    , Autor: Siimm

    Dobry den mam taky problem, boli ma dole pri vaginalnom otvore, myslim si ze je to natrhnuta alebo inak poranena koza po sexe. Chcem sa spytat ako to preliecit? Zatial som si to osetrila harmancekom a natrela framikoinom. Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak poranenie nie je na šitie, môžete si aplikovať harmanček a framykoin. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvácanie

    , Autor: Sova29

    Dobrý večer chcem sa spýtať, s priateľom sme mali pohlavný styk a začala som krvácať na druhý deň to bolo oveľa silnejšie a dnes tak isto silno, nemám žiadne bolesti iba pri cikani ma to trochu reže

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Od zápalu močových ciest až po infekciu v pošve, či poranenie spôsobené pohlavným stykom. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zrasty

    , Autor: Asti

    Dobry vecer. Som po 2 sekciach, po prvej sa mi zacal robit absces, vyriesili to atb a pocas druhej mi nasli zrasty. Teraz po laparo sterilizacii, kde rozrusili zvysne zrasty, mi ale zistili, ze mam vraj maternicu pevne zrastenu s prednou brusnou stenou, ale to uz nechali tak, to by bol asi vacsi zakrok. Je mozne, ze mi to sposobuje problemy pri behu? Vtedy to vyslovene taha a boli medzi jazvou a lonovou kostou - je to koli tej adhezii? Ake problemy sa este daju pripisat tomuto? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky Vám môžu popisované ťažkosti spôsobovať aj spomínané zrasty. Nie každý zrast je však možné, či vhodné odstraňovať. Niektoré zrasty sa vytvoria na nebezpečných miestach v zmysle možného poškodenia okolitých štruktúr, či orgánov pri snahe o ich odstránenie. Je logické, že ak ste po dvoch cisárskych rezoch, je zvýšená pravdepodobnosť, či riziko vytvorenia zrastov. Nevidel som však nález, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa v prípade ťažkostí alebo nejasností obrátiť na lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde boli spomínané zrasty popisované a zistené, kde sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Implementacne krvavanie

    , Autor: Radka78

    Dobry den, chcela by som sa spytat, do kolkych dni od pohl. styku by sa mohlo objavit implantacne krvacnie a ako dlho toto krvacanie v pripade, ze nastane trva. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to veľmi individuálne u každej ženy. K implantačnému špineniu nemusí dôjsť vôbec, prípadne sa môže objaviť až po niekoľkých týždňoch v 4., či 5. týždni tehotenstva, ale aj neskôr, až do 16. týždňa tehotenstva. Nedá sa to takto jednoznačne povedať. Odsledujte si to. Tehotenský test však nemá zmysel realizovať skôr ako na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Tabletka po

    , Autor: Radka78

    Dobrý deň, 28. marca sa mi začala rozbiehať menštruácia. 6. apríla som potom mala nechránený styk a do 55 hodín som užila Escapelle. Ďalšia menštruácia by mala prísť až o týždeň, no dnes sa mi spustilo jemné špinenie. Myslíte, že je to spôsobené tou tabletkou alebo by mohlo ísť o implantačné špinenie?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, spomínané špinenie môže byť prejavom vedľajšieho účinku tabletky núdzovej antikoncepcie. Je to pomerne časté. Takto sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Krvacanie po Escapelle

    , Autor: Janulka456

    Dobry vecer, chcela by som sa spytat, ci po uziti Escapelle musi vzdy nastat do cca 5 dni krvacanie a spinenie mimo menstruaciu.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemusí. Väčšinou to tak ani nie je. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá, aj keď nie nulová. Odsledujte si to.