Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problémy s pohlavným stykom

    , Autor: Kika_d2

    Dobrý deň, mám nasledujúci problém. Všimla som si, že už približne mesiac neviem zvlhnúť. Nebude problém z partnerovej strany keďže zvlhnúť neviem ani na porno alebo čokoľvek iné. Vzrušená som ale nemám žiadnu tekutinu. Okrem toho žiadne iné zdravotné alebo psychické problémy nemám a ako hovorím,nejde ani o chuť na sex ale o nedostatok tekutín. Kde môže byť podľa vás problém a ako by sa to dalo vyriešiť? Používame lubrikant ale to je predsa len iné a aj tak mám obavy či je to v poriadku u mladej baby . Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, produkcia pošvového sekrétu záleží od viacerých okolností. Dôležitý je dostatočný príjem tekutín. Príčina problému môže byť aj v bakteriálnej vaginóze. Skúste užívať vaginálne probiotiká a občas si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Prvýkrát

    , Autor: Biba1994

    Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Už dlhší čas sa s priateľom snažíme o prvý sexuálny styk, no nejako to stále "nejde." Vždy keď sa pokúša dostať "do vnútra" bolí ma to. Lekár mi prvýkrát predpísal niečo myslím že na suchosť, no nepomohlo. Netuším čím to je. Chcem sa preto opýtať na nejakut radu, prípadne, či je možné zakúpiť nejaký voľnopredajný krém či gél na znecitlivenie, pretože už aj o takom som čítala. Prípadne viete nám prosím poradiť niečo iné? Ďakujem pekne!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od toho, v čom je problém. Vyskúšať môžete lubrikačný gél voľne dostupný v drogériách, či v supermarketoch. Dostupný je aj Mesocain krém, lokálne anestetikum, ktorý je však na lekársky predpis. Ak máte problémy s pohlavným stykom už dlhšiu dobu a opakovane, vhodné je navštíviť obvodného gynekológa, ktorý vie zhodnotiť, či nie je náhodou panenská blana anomálna, tuhá, hrubá a problém bude nutné riešiť zákrokom.