Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mozem byt tehotna?

    , Autor: Karin2909

    Dobry den, prosim Vas..uzivam HAK, prvy den menstruacie sme mali nechraneny pohlavny styk a partner si ,,nedal pozor". Od styku preslo 9 dni a mam bolesti v podbrusku, ruzovy vytok, bolesti hlavy a zvysenu teplotu. Je mozne ze som otehotnela a prebieha uhniezdovanie vajicka? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skôr si myslím, že sa jedná o vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je tehotenstvo málo pravdepodobné. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bojim sa

    , Autor: Domčiči

    Dobrý deň, s priateľom sme mali romantiku.. ale iba sme sa postojačky naholo šúchali, a potom sa nejak jeho penis šmykol do mňa ale iba minimálne nie veľmi možno iba žaľuď (dva vpichy) a myslím že tam boli kvapky lásky, mám Zrovná ovoluciu myslíte že by som mohla byť tehotná? Ďakujem


    Neviem či sa dá nejak odpovedať na odpoved ktorú ste mi dali tak to píšem takto sem. S toho čo píšem myslite že môžem byť tehotná? Pýtam sa preto lebo keď áno musím použiť tabletku..

  • Escapelle

    , Autor: Katka1ll

    Dobrý večer,chcem sa spýtať brala som tabletky na oddialenie ms a počas ich brania sa priateľ domna urobil a do 12 hodín som užila tabletku escapelle. No menštruácia mi mešká. Môžem byť tehotná? :(

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, preparát na oddialenie menštruácie obsahuje množstvo hormónu, rovnako tak aj tabletka núdzovej hormonálnej antikoncepcie obsahuje pomerne veľké množstvo hormónu. Nemyslím si za daných okolností, že ste tehotná, užitím pomerne veľkého množstva rôznych hormónov môže dôjsť k znepravidelneniu menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Inofolic

    , Autor: Katka37

    Dobry den pan doktor.Pan doktor, zacala som brat inofolic kapsule..Kamaratka mi poradila,ze jej pomohol aby otehotnela.Ona ma40r.ja mam38.
    Zacala som brat inofolic a ked som skoncila menzes,na 13den som citila v lavom vajecniku dost velku bolest.Nikdy som taku pri ovulacii nemala.Mala.som aj vytok.Myslite,ze by to mohol sposobit ten inofolic? Preco ta bolest vo vajecniku bola taka silna ale asi po 40min presla...a este sa opitam, den predtym som mala pohlavny styk.Moze sa stat ze den pred ovulacii mozem byt tehotna?velmi tuzim mat babatko.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný preparát sa odporúča užívať aspoň 2 - 3 mesiace pred plánovaním otehotnenia. Podporuje aj ovuláciu, ovulačná bolesť sa môže vyskytovať. Áno, môžete byť tehotná, spermie majú životnosť aj niekoľko dní.

  • Pomoc3

    , Autor: Aneli

    Dobrý večer 16 novembra sme mali nechraneny styk po 12 tich hodinach som uzila escapelle 30 teho som dostala menstruaciu a dnes 29 som mala dostat znova a nedostala som myslite si ze mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, emergentná hormonálna antikoncepcia môže spôsobovať znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test, prípadne pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 1 pohlavný styk

    , Autor: Kristinôčka

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mala som 14.8 prvý pohlavny styk s partnerom. Bola som 4 dni po menštruácii, styk bol nechraneny ale všetko išlo von. Týždeň na to 22.8 sme mali znovu pohlavný styk ale s ochranou. Na ďalší deň som krvacala + menšie zrazeniny. Deň na (pondelok) som mala menšie bolesti na ľavej strane pod rebrom + taký hnedkasty zapachajuci výtok. V utorok bolesti prechádzali na ľavú stranu dole akoby na lavy vajecnik alebo hore, kde ma pichalo pod ľavou lopatkou + ma za tieto dni svrbela a palila pošva. Dnes mám stále bolesti pod ľavým rebrom ktoré prechádzaju do krížov a občas na pravú stranu pod rebrá. V piatok idem na vyšetrenie ale chcem sa opýtať, je tu nejaká malá pravdepodobnosť že môžem byť tehotná? Prípadne nejaká reakcia na kondom? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do úvahy pripadá viacero príčin, jednou z nich je aj vaginálna infekcia. Takto sa Vám však neviem bližšie vyjadriť. Pri ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.