Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,309 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť

    , Autor: Timka20

    Dobrý deň
    Menstruacia my mešká 28 dni robila som si tehotenský test pre týždňom s priateľom sme mali nechránenú styk a vyšiel negatívny ďalšiu menštruáciu by som mala dostať 1.11 ale mala som taký slabo ružový výtok až taký hnedý 1 deň a dneska nič.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám vyjadriť neviem. Pre jednoznačné vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva, prípadne pre určenie príčiny Vašich ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Ovulacne krvacanie

    , Autor: Hudakova

    Dobry den, potrebovala by som poradit na 12 den som mala folikul 29mm na prasknutie ale robia sa mi aj cysty vodnate , na 14 den som mala v noci velmi silne krce v spodnej casti ale ta bolest bola cez celu panvu pri otacani a teraz po 18 dnoch som zacala mat krvavy vytok , snazime sa o babätko len je to neuspešne , viete mi poradit nieco ? Moze to byt uhniezdnenie alebo vyziadat si vysetrenie? Pride mi normalna menstruacia ako ju ocakavam ? Vopred dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto, bez videnia nálezu, poznania výsledkov, či informácií sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, v prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť lonovej kosti?

    , Autor: Marsum

    Dobrý den prajem,
    chcem sa , prosím, spýtať, od pôrodu mi pretrvávajú bolesti v oblasti celej vaginy , ťažko sa mi to popisuje ale ako keby ma boli sval. Neboli ma to pri pošvovom vchode, skôr ma boli tak vyššie , neviem či to správne pomenujem ale ako lonová kosť? Rodila som presne pred rokom 1.mája, a stále to neprešlo. Boli ma to keď sa obuvam, obliekam nohavice (teda pri úkonoch kedy zdviham nohu), pri cvičení a pri bežnej chôdzi. Keď mám taký den, že chodím dlhšie, boli ma to potom aj v klude, t.j. pri sede/ľahu. Pred porodom som to nikdy nemala. Hovorila som to obvodnej, no ta ma s tým poslala ortopédovi , zatiaľ som nebola. Myslite, že to môže byt spôsobené porodom? Mám to riešiť s fyzio/ ortopedom/gynekológom alebo čo by ste mi prosim odporučili? Rodila som prirodzene, porod bol náročný, hodinu som nemohla vytlačiť malého. Ďakujem pekne za odpoved .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je vylúčené, že sa u Vás počas tehotenstva vyvinula symfyzeolýza, prípadne iné skryté poranenie panvy. Jedná sa teraz už o čisto ortopedický problém. Určite odporúčam navštíviť ortopéda. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak sa skutočne jedná o následky symfyteolýzy vzniknutej počas tehotenstva, myslím si, že rehabilitácia a cvičenie pod odborným dohľadom by malo pomocť. Čo sa týka prípadného ďalšieho tehotenstva, je potrebné ho dobre zvážiť a prípadne plánovať pôrod cisárskym rezom, samozrejme po dôkladnom ortopedickom vyšetrení.

  • 7tt a pichanie v posve

    , Autor: zuZka_Bl

    Dobry den,prosim vas som momentalne 7tt a posledne dni citim pichanie v posve,pred tehotenstvom som mala problemy s opakovanym vaginalnym zapalom a toto pichanie mi pripomina bolest pri tom zapale. Neviem co robit nakolko k doktorovi mam ist az o tyzden a pravdepodobne mi nic nepredpise az do konca prveho trimestra.Uzivam vecer vitagyn c ale zatial to nepomaha
    Moze takyto zapal ohrozit plod ? Moze to pichanie byt sposobene aj niecim inym ako zapalom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa jednať o žiaden zápal. Spomínané pichanie v pošve môže byť spôsobené naťahovaním väzov závesného aparátu maternice, keďže dochádza k jej každodennému zväčšovaniu. Môžete pociťovať aj občasné pichavé bolesti po stranách podbruška. Nemusí sa jednať o nič vážne, ani o žiadnu patológiu. Odsledujte si to.

  • Bolesti

    , Autor: Zorka_92

    Dobrý deň, mám dlhotrvajúce pálenie, občas svrbenie, nepohodlie pri močení, bolesť pri styku. O akú chorobu by mohlo ísť? Je potrebné vyšetriť moč alebo zobrať ster? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Podľa opisu sa môže jednať aj o kombinovaný urologicko-gynekologický problém. Môže sa u Vás jednať aj o tzv. bakteriálnu vaginózu. Ťažko povedať. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami. Dodržujte dostatočný pitný režim. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, okolnosti, ani bližšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ureaplazma

    , Autor: Andye

    Dobry den , chcem sa spytat ci ma niekto skusenost. Bola som liecena na ureaplazmu brala som 20dni doxyhexal, pred tyzdnom som doxyhexal dobrala. Teraz znova tie iste problemy ako predtym. Bolesti krizov , pocit na menzes nafuknutie, bolest mi niekedy vystreluje az do pravej nohy, vela chodim cikat. Myslite ze tabletky nezabrali? Ako ste sa zbavili tej ureaplazmy? Som strasne zufala. Na kontrolnych steroch som este nebola... ale ziadny sex som odvtedy nemala. Aj partner bol prelieceny. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ureaplazma sa už začína považovať za normálnu súčasť pošvovej mikroflóry. Ak nerobí ťažkosti, nie je potrebné ju za každú cenu preliečovať. Ak ste si počas užívania Doxyhexalu neaplikovali vaginálne probiotiká, realizujte si aspoň 10 dňovú kúru teraz. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.