Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,264 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Genitalny herpes

    , Autor: Olka

    Dobry vecer pan doktor, uz 10 rokov trpim na genitalny herpes. Liecena som bola dlhodobo Herpesinom, homeopatikami, podstupila som nekolikrat imunologicku liečbu, ale opary mam stale. Teraz som v 34. tt a opar sa mi objavil uz po 3.Lekar mi odporucil iba mast a b-complex. Zaroven s herpesom ma boli hrdlo a velmi ma boli v podbrisku.Ze serologickych testov su patrne protilatky na HSV 2. Skutocne sa plod nemoze infikovat? Na poslednom skríningu bola potvrdena nizsia porodna vaha plodu. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, herpesové vírusy ostávajú v organizme natrvalo, prejavujú sa pri poklese imunity. Ak ste už v minulosti prekonali genitálny herpes, protilátky máte vytvorené, plod by mal byť chránený. Pri akútnom výseve genitálneho herpesu je však vhodné tehotenstvo ukončiť cisárskym rezom. K odhadovanej hmotnosti plodu sa neviem bližšie vyjadriť. Postupujte podľa odporúčania Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Herpes

    , Autor: anetka96

    Dobrý deň. Po 2 dnoch od pohlavného styku u mna a priateľa nastali problemy. Riešila som to s gynekológom. Ten mi povedal že to je genitálny herpes, žiaľ testy mi neurobil len to od oka uznal ze to je ono a nasadil mi liečbu na herpes. Priateľovi bol tiez vyšetrený, urobili mu testy, tie ukázali ze ma nejaku baktériu v tele na ktoru mal antibiotiká. Viete mi pomoct ze co mam teraz robit? Mam si nasadiť antibiotiká čo mal priatel? Alebo je mozne ze ja som mala genitálny herpes a on niečo ine? Ďakujem pekne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, ani som nevidel nález a nepoznám tiež žiadne bližšie informácie a okolnosti partnerovho nálezu, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, prípadne nech sa aj partner informuje o výsledkoch jeho vyšetrení u svojho lekára a podľa toho by sa mal určiť ďalší postup, prípadne nasadiť jednotná potrebná liečba.

  • Herpes

    , Autor:

    Dobry deň, tento som som po prvykrat dostala genitalny herpes. Mam aj teliesko Mirenu. Je potrebne je vysadit kvoli herpesu alebo ju mozem uživať ďalej?

    Taktiež viete mi prosim povedať Vaš nazor na labioplastiku a herpes? Kvôli nemu nad tym rozmysľam a neviem či to je mozne podstupim ak mam herpes.

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím dôvod na odstránenie vnútromaternicového telieska. Ak bolo zavedené za správnych a štandardných okolností, genitálny herpes na to nemá vplyv. Čo sa týka labioplastiky, určite je potrebné operáciu odložiť do odoznenia príznakov a prejavov genitálneho herpesu.

  • Pluzgier??

    , Autor: Becky

    Dobry den. Uz dlhodobo mam gynekologicke problemy, svrbenie, bolesti v podbrusku a krizoch, trapim sa uz prakticky 2 roky. Teraz momentalne beriem 17 den doxyhexal na ureaplasmy. Avsak vsimla som si ze uz dlhodobejsie na pravej strane velkych pyskov mam akoby pluzgier. Je taky vacsi, priemer asi 1cm. Vôbec nemizne a mam aj bolesti na tej pravej strane. Rozmyslala som ci nemoze ist o genitalny herpes kedze mavam svrbenie aj v okoli konecnika. Ale ja uz tam mam dlhodobo ten pluzgier asi aj mesiac. Keby to bol genitalny herpes tak by to asi zmizlo nie? Inak som vsetky kultivacie mala v poriadku iba tie ureaplasmy sa zistili. Ďakujem za prípadnú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení stanoví príčinu Vašich ťažkostí a určí další postup.

  • Genitalny herpes

    , Autor: Mirka59

    Dobrý podvečer. Vyhodil sa mi Vaginálny herpes po 13 rokoch našťastie v menšom. Som tehotná, termín mam 13.1.21 chcem sa spýtať ci je to nebezpečné a co si na to môžem dávať. Používam zubnú pastu ktorá mi to vysušuje lebo môj gynekológ mi nič na to nedal.Pri pozeraní mi to rozsuchal tak sa mi to trochu rozšírilo, ale potieram tou pastou tak to vyzerá lepšie. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, genitálny herpes je nebezpečný hlavne v čase pôrodu. Zvýšte dávku vitamínov, gynekológovia zvyknú predpisovať Herpesin. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo a genit. herpes

    , Autor: Zuzak

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako je to s tehotenstvom keď mám prekonaný genit. herpes môže tým nejako ohroziť moje dieťa, partnera alebo nejako vážnejšie aj svoj zdravotný stav ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, herpesové ochorenia sú vírusové ochorenia. Ak máte len prekonaný genitálny herpes a t.č. ste v poriadku, nemá to vplyv ani na partnera, ani na plod. Ak by u Vás však došlo k akútnemu vzniku a prejavu ochorenia, pôrod sa ukončuje cisárskym rezom, rovnako tak pohlavný stykom viete nakaziť partnera.