Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,348 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tt

    , Autor: Timka20

    Dobrý večer
    Pobolieva má podbrusko a býva mi často na grcanie ale grcat nechodím čím to môže byt ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ano okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero, nemusia byť vôbec gynekologické. Ak ste tehotná a máte nevoľnosti, môže sa jednať o tehotenské nevoľnosti. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

Podobné otázky

  • Neplodnosť, prednison

    , Autor: baclaj

    Dobrý deň v skratke by som chcela opísať svoj problém.
    Mam 25 rokov manžel 31. Snažíme sa otehotnieť cca 2,5 roka. Po 1,5 roku sa nám podarilo otehotnieť avšak bolo to mimoternicove tehotenstvo kde mi museli odstrániť pravý vajickovod. Odvtedy už prešlo 14 mesiacov a stále nič. Spermiogram úplne v poriadku, folikulometria v poriadku, hormonálny profil v poriadku.
    Absolvovala som vyšetrenie na imunologii kde som mala všetko v poriadku až na nerovnováhu TH1, Th2 a Th17 a nižšiu hladinu vitamínu D. Imunolog mi predpísal Prednison ale počula som o kortikoidoch kade co. Odporučil mi 3 týždne pred ovulaciou 5mg. A každý mesiac zvýšená dávka, max.vsak 3 mesiace. Myslíte že by to mohlo pomôcť a aký to má vplyv na plod v prípade úspechu mi odporučil aspoň do 10 TT užívať. Či vôbec ta nerovnováha tých cytokinov môže byť dôvodom nášho neúspechu. Ďakujem.
    Pridávam aj výsledky:
    CD3+IFN-g : 33,3 % (17.6 - 31.7)
    CD3 + IL4 : 1,3% ( 1.35 - 5.31)
    CD3 + TNF a : 62,1 % (32.2 - 53.6)
    CD4 + IFN g : 24,7 % (10.6 - 20.9)
    CD4 + IL4 : 2,0 % ( 1.5 - 7.7)
    CD4 + TNF a : 67,3 % (33.3 - 55.4)
    CD4 + IL-17 : 1,4 % (0.6 - 1.6)

    Vitamín D : 24,660 ug/l

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, myslím si, že imunológ vie lepšie zhodnotiť pripadné imunologické odchýlky, ako aj ich možný vplyv na tehotenstvo a najvhodnejšie Vás vie nastaviť na liečbu. V súčasnosti sú k dipozícii aj služby centier asistovanej reprodukcie, v prípade, že by liečba odporúčaná imunológom nebola úspešná.

  • Alkohol

    , Autor: Martina2222

    Dobrý deň, chcela by som sa prosím Vás opýtať píla som alkohol cca do 8tt (pivo, tvrdý alkohol) kým som nevedela ze som tehotná. Malé je pohyblivé a dobre vyvinuté. Chcem sa len opýtať ci sa musím moc báť ci to bude v poriadku.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sú výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať. Objednajte sa na špecializované USG PTS, ktoré sa realizuje v 11. - 13. týždni tehotenstva.

  • Ockovanie tetanovka

    , Autor: Erika109

    Dobrý deň, momentálne som v 33tt. V septembri som mala 30 rokov, teda mala by som ísť na očkovanie tetanovku. Keďže koncom augusta som bola na druhej dávke očkovania proti Covid, tetanovku som v septembri nechcela riešiť. Chcela by som sa spýtať, je lepšie ísť na tetanovku ešte pred pôrodom alebo už počkať po pôrode? Nerada by som bola bez tohto očkovania, ale mam obavy z očkovania počas tehotnestva. Už rozhodnutie dat sa očkovať proti covid bolo veľmi ťažké. Ochrani ma očkovanie z pred 15 rokov? Alebo radšej ísť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, očkovanie neživými očkovacími látkami je možné realizovať aj u tehotných žien. U niektorých typov vakcín je odporúčané zvážiť riziko očkovania a úžitok z očkovania tehotných žien, prípadne očkovať vtedy, ak hrozí riziko z omeškania, ... V prípade vakcíny proti tetanu nie je prítomná kontraindikácia na očkovanie aj počas tehotenstva, takže sa môžete dať zaočkovať.

  • Po kyrete

    , Autor: Whiteseahorse

    Dobrý deň. Som 4 týždne po kyrete kvôli missed abortion v 9tt. Hneď v deň po kyrete som začala krvácať to trvalo týždeň, potom bolo týždeň špinenie a teraz už dva týždne mám žltý výtok bez zápachu miestami dosť silný. Kontrolné usg mi gynekologička nerobila, ževraj až po prvej normálnej menštruácii.. V pošve zvnútra ma sem tam zasvrbí, ale skôr mám ani to neviem opísať taký pocit diskomfortu tam dole.. Prosím Vás môže to byť normálny proces spamatávania sa organizmu z operácie? Poprípade čo by ste mi doporučili z voľne predajných liekov? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o rozvoj vaginálnej infekcie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Juliajanufka

    Dobrý večer chcem sa spýtať že keď užívam antikoncepciu leverette a mala som slabo ruzovy vytok a 5 dní mi už mešká menštruácia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie z vysadenia, či zo spádu hormónov. Špinenie je pomerne časté, môže sa vyskytovať. Krvácanie by sa v prípade tohto preparátu malo dostaviť počas užívania placebo tabliet. Niekedy však ku krvácaniu nedôjde, ale prejaví sa to v podobe krvavého výtoku. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.