Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menzes

    , Autor: Betka79

    Dobry den
    Rada by som sa opytala v mesiaci august som mala menstruaciu 2krat do mesiaca teraz (september) ci pocitam od poslednej menstruacie ci od druhej stale nic v tomto mesiaci, mozete mi poradit co to moze byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Takto sa však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tabletka po

    , Autor: Mad1111

    Ďakujem velmi za radu pan doktor ano to som jej odporucala aj ja aby to riešila práve tou rozumnejsiou cestou. Práve to ze ma strach ze pri pettingu došlo k tomu ze sa im ako sa povie “šmyklo” tesne pred ejakuláciou. Preto chce uzit tabletu znovu. Myslite že ak by ju užila teda 4x v mesiaci mohli by nastať nejake väčšie zdravotne ťažkosti ktoré by sa netýkali len meškania menštruácie? Alebo by to bolo iba to znepravidelnenie cyklu. Este ma napadla jedna otázka ak by sa jej menzes nedostavil nie je nebezpečne ist na Vyvolávaciu injekciu ak užila 4x tabletu v jednom mesiaci ? Nemohla by jej v tom prípade ta vyvolavacka nejako ublížiť zdravotne ? Ďakujem pekne za vaše konzulatacie dokonca i pre cudzieho človeka.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, úplne najlepšie je osobne navštíviť obvodného gynekológa, ktorý sa bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť. Nie je rozumné často užívať preparáty núdzovej antikoncepcie. Ak nemala nechránený pohlavný styk, nevidím dôvod na opätovné užitie tabletky núdzovej antikoncepcie. Taktiež nevidím dôvod na vyvolávanie menštruácie. Ešte jej ani nemešká. Je potrebné si to odsledovať.

  • Bolest

    , Autor: Ferka9698

    Dobry den, v decembri mi nasli na citologii poskodenie krcka maternice, caka ma konizacia. Chcem sa opytat ma toto "ochorenie" priznaky? Ma to nejaku suvislost ak ma boli v podbrusku, v krizoch mimo menzesu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu mi nie sú známe výsledky onkocytologického vyšetrenia, ani ďalšie informácie, či okolnosti, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nevylučujem však súvis s bolesťami v podbrušku. Príčin však môže byť viacero a nemusí vôbec súvisieť s nálezom na krčku maternice. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám budú vedieť vyjadriť.

  • Ureaplazma

    , Autor: Andye

    Dobry den , chcem sa spytat ci ma niekto skusenost. Bola som liecena na ureaplazmu brala som 20dni doxyhexal, pred tyzdnom som doxyhexal dobrala. Teraz znova tie iste problemy ako predtym. Bolesti krizov , pocit na menzes nafuknutie, bolest mi niekedy vystreluje az do pravej nohy, vela chodim cikat. Myslite ze tabletky nezabrali? Ako ste sa zbavili tej ureaplazmy? Som strasne zufala. Na kontrolnych steroch som este nebola... ale ziadny sex som odvtedy nemala. Aj partner bol prelieceny. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ureaplazma sa už začína považovať za normálnu súčasť pošvovej mikroflóry. Ak nerobí ťažkosti, nie je potrebné ju za každú cenu preliečovať. Ak ste si počas užívania Doxyhexalu neaplikovali vaginálne probiotiká, realizujte si aspoň 10 dňovú kúru teraz. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • implatacne krvacanie

    , Autor: Vikipppp

    dobry den prajem mam otazku
    moze implatacne krvacanie mat taky ist cyklus ako menzes? alebo je to kratsi priebeh od menzesu? dakujem vo pred za odpoved krasny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, teoreticky môže, aj keď to nie je veľmi časté. Presne z tohto dôvodu majú niektoré ženy diagnostikované tehotenstvo až po 16. týždni tehotenstva, pretože im implantačné špinenie imituje menštruačné krvácanie.

  • Jednodňové silne krvacanie

    , Autor: Sysy007

    Dobrý deň, prosím našli by ste prosim pár minút na moju otazku? Na 18 deň menštruačného cyklu som začala špiniť,trvalo to 2dni, 20DC som začala brutálne krvácať aj s väčšími kúskami,bolo to aj veľmi bolestivé.Trvalo to len jeden deň..Myslela som že som dostala skôr menzes ale nevyzaro to tak. Mám 31dňove cykly.. odvety mám trošku bolesť na pravej strane pri vaječníkoch.K lekarovi až niekedy buduci týždeň budem schopná ísť keďže mám silnú chrípku s veľkými teplotami. Prosím neviete že čo to malo byť? ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zakrvácania mohlo byť viacero. Podľa opisu to však vyzerá na ovulačné krvácanie po ovulácii z pravého vaječníka. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení gynekologických ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.