Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Rosalgin Easy

    , Autor: Miška_1109

    Dobrý deň, sú výplachy s Rosalginom celkovou liečbou na mykózu a pálenie vonkajších rodidiel alebo by tam mala byť aj iná liečba v podobe nejakých liekov? A sú prípady kedy Rosalgin vyliečil tento problém úplne?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vaginálne výplachy sú viac menej podporná liečba, nie je ti konkrétna liečba na mykózu. Väčšinou je nutné užívať Candibene, Canesten alebo Macmiror.

Podobné otázky

  • ROSALGIN EASY

    , Autor: Renka22

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, mala som nepríjemné Výtoky a svrbenie kúpila som si ROSALGIN EASY roztok 5x140ml ale neviem sa nikde dočítať zloženie. Som alergická na orechy a keď som to začala užívať na výplach tak sa mi začali robiť herpesy na ústach. Môže to mať spolu nejaký súvis. Neviem zloženie roztoku či tam nie je výťažkom z orechov . Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Rosalgin obsahuje liečivo benzydamíniumchlorid, ďalšie zložky sú cetrimóniumtosilát, povidón a chlorid sodný. S herpesom to súvis nemá. Medzi nežiadúce účinky patria najčastejšie pálenie alebo svrbenie v pošve.

  • Palenie

    , Autor: 123lenka

    Dobry den, mam taky problem asi pred 14 dnami som zacala pocitovat svrbenie posvy, nemala som ziaden vytok, kupila som si rosalgin easy....svrbenie preslo...potom som vsak s partnerom mala pohlavny styk, pri ktorom som pocitovala silne palenie a neprijemne trenie. Na internete som odla priznakov usudila ze asi ide o kvasinkovu infekciu, tak som zacala pouzivat vaginalne tablety canesten 6, vcera som si vlozila poslednu tabletu....pocas brania canestenu tabliet som nemala pohlavny styk...ale pri "skuske prstom" ci ma posva zvnutra este pali stale pocitujem palenie...nie ako pri pohlavnom styku ale predsa je dost citelne...ziadne ine problemy uz nepocitujem...ani svrbenie ani ma posva neboli zvonka...moze este ten canesten zabrat aj par dni po skonceni uzivania? alebo to znamena ze nie uplne zabral? prosim poradte mi dalsi postup...

    Dakujem za info.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    účinok canestenu sa môže ešte v nasledujúcich dňoch dostaviť, takže je možné,že pálenie v najbližších dňoch ustane. Na druhej strane ak budete mať v budúcnosti podobné ťažkosti bolo by vhodnejšie navštíviť lekára aby vám poskytol odbornú pomoc. Mnohokrát ženy nesprávne prisudzujú všetky príznaky kvasinkovej infekcii, lebo internet inú diagnózu nepozná, a práve to spôsobuje, že sa často liečia nesprávne, zdĺhavo a bez efektu.