Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,404 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Palenie

    , Autor: 123lenka

    Dobry den, mam taky problem asi pred 14 dnami som zacala pocitovat svrbenie posvy, nemala som ziaden vytok, kupila som si rosalgin easy....svrbenie preslo...potom som vsak s partnerom mala pohlavny styk, pri ktorom som pocitovala silne palenie a neprijemne trenie. Na internete som odla priznakov usudila ze asi ide o kvasinkovu infekciu, tak som zacala pouzivat vaginalne tablety canesten 6, vcera som si vlozila poslednu tabletu....pocas brania canestenu tabliet som nemala pohlavny styk...ale pri "skuske prstom" ci ma posva zvnutra este pali stale pocitujem palenie...nie ako pri pohlavnom styku ale predsa je dost citelne...ziadne ine problemy uz nepocitujem...ani svrbenie ani ma posva neboli zvonka...moze este ten canesten zabrat aj par dni po skonceni uzivania? alebo to znamena ze nie uplne zabral? prosim poradte mi dalsi postup...

    Dakujem za info.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    účinok canestenu sa môže ešte v nasledujúcich dňoch dostaviť, takže je možné,že pálenie v najbližších dňoch ustane. Na druhej strane ak budete mať v budúcnosti podobné ťažkosti bolo by vhodnejšie navštíviť lekára aby vám poskytol odbornú pomoc. Mnohokrát ženy nesprávne prisudzujú všetky príznaky kvasinkovej infekcii, lebo internet inú diagnózu nepozná, a práve to spôsobuje, že sa často liečia nesprávne, zdĺhavo a bez efektu.

Podobné otázky

  • Vitagyn C

    , Autor: Ivana

    Dobry den,

    liecila som sa na mykozu a po liecbe mi lekar odporucil vitagyn c, pretoze sa mi pravidelne mykoza vracala.. vcera som si tento krem zaviedla do posvy po styku s partnerom pretoze som mala pocit, ze citim mierne palenie. V pribalovom letaku je napisane, ze nezanechava ziadne stopy na nohavickach. Na druhy den asi po 12 hodinach po aplikacii zo mna zacal vytekat biely vytok a pride mi logicke, ze to bol ten krem.. ale kedze je v pribalovom letaku napisane, ze to ziadne flaky nezanechava, tak som trochu zmatena, ci sa mi mykoza nevratila v plnej sile aj ked nepocitujem svrbenie, mozno trosku palenie ale to tiez neviem ci si uz nenahovaram.. ide mi len o to, ci mi viete poradit.. moze ten krem vytiect po par hodinach alebo by nemal, ked to je tak napisane v letaku?? Dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám objektívne bližšie vyjadriť neviem. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a odsledujte si, či sa spomínaný výtok objaví. Ak áno, bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok?

    , Autor:

    Dobrý deň prajem, chcela by som poradiť pravdepodobne ohľadom výtoku. Posledné roky pozorujem, že sa mi zakaždým zafarbuje spodná bielizeň do hnedastej farby a nedarí sa mi to ani vyprať a nijako sa to zbaviť. Popravde výtok priamo nespozorujem až po krátkom nosení novej spodnej bielizne si všimnem, že znova zmenila farbu. Na kontroly chodím pravidelne a žiadne ťažkosti nemám. Ani bolesti, svrbenie a pálenie. Občas mám iba veľmi bolestivú a nepravidelnú menštruáciu ale už od malička mám zníženú funkciu štítnej žľazy. Pomohlo by nejaké preliečenie pomocou výplachov alebo vkladov?
    Veľmi ma to trápi a už si neviem pomôcť. Je mi to veľmi nepríjemné.
    Ďakujem vopred za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od toho, či sa výtok opakuje v isté dni cyklu každý mesiac alebo je nepravidelný. Vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom si môžete realizovať. Vhodná je aj aplikácia vaginálnych probiotík v pravidelných kúrach. Odsledujte si to. Takto, navyše bez poznania bližších informácií, či okolností, sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Biele na klitorise

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať už týždeň má trápi biely klitoris, ktorý sa šúpe. A pri vchode do pošvy ma trápi svrbenie, pálenie a začervenanie. Natieram si to tri dni canestenom ale necítim žiadnu zmenu. Neviete mi poradiť o čo môže ísť? Ešte nikdy som taký problém nemala. Ďakujem za odpoveď. Pekný zvyšok dňa prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať o rozvíjajúcu sa infekciu, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu Vašich ťažkostí a určí ďalší postup.

  • Výtok

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor.
    Už neviem na koho sa obrátiť od pôrodu som 6 mesiacov pomaly a každý mesiac mám palenie od spodu a hustý žltý výtok ,sem tam hrudkovity , začervenanie zvonka ktoré začne v zahybe a prenesie sa ako keby aj dnuka a po stranach pri vstupe do pošvy mám ako keby biele bodky tak hrudky na sliznici picha to neskutočné keď sa mi toto objaví ,dobrala som všetko možné od spodu,gynazol,macmiror,clotrimazol a pod s priatelom užívame kondóm bezlatexovy pre istotu ...neholim sa už ,používam čistú vodu od spodu prádlo na 60 detský prášok ...a opakovane sa mi to stále vracia už som zúfalá nemáme s priatelom žiaden sexuálny život po pôrode lebo stále mám nejaké problémy (celé tehu som mykozy nemala až mesiac pred pôrodom raz ) doktor mi bral 2 krát stery čisté našiel sa len lactobacil dnuka prospešný ja už ozaj neviem za.kym ísť ...mala som zápal v krvi predpísané antibiotiká Biseptol pred vyše týždňom nakoľko som šla.aj bakterie v moči kde ale kultivácia nič neukázala neviem či ísť za urológom.osobitne ...a močením necítim problémy ...pálenie sa mi zase vrátilo a doktor mi znova poslal polygynax ...pýtam sa mám užiť 6 dni alebo radšej 12 dní polygynax a čo by bolo potrebné ešte vyšetriť ?pred necelým rokom som prekonala chlamýdie kde mi z krčka bývalá gynekologicka ich našla nakoľko som krvacala po styku ..opakovany ster bol čistý po liečbe a terajší doktor mi bral len klasický ster a povedal že to by mi chlamýdie ukázalo v pošve no nemá sa to brať z krčka ?rozmýšľam aj nad zmenou dok ale u nás je to bieda ...ďakujem pekne a pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, častým užívaním antibiotík a antimykotík (celkových aj lokálnych) dochádza k vzniku a prehlbovaniu bakteriálnej vaginózy. Čo sa týka klasického výteru, ten chlamýdie neukáže. Vhodné je realizovať si vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a dlhodobejšie si aplikovať vaginálne probiotiká. Problém môže byť aj na strane imunity. Doriešil by som aj rozšírený ster na mykoplazmy a chlamýdie. Čo sa týka Polygynaxu, jedná sa tiež o lokálne antibiotikum, ktoré môže ešte viac prehĺbiť vaginózu. Liečba má byť 12 dňová. Ak však opakovane užívate Polygynax a ťažkosti pretrvávajú, je otázne, či Vám daný preparát pomôže. Takto sa Vám bližšie viac vyjadriť neviem.

  • Hysterektomia

    , Autor: Iveta

    Pán doktor, veľmi pekne ´dakujem za skoru odpoveď.Ja skor ten tlak pociťujem aj tom priestore medzi zadkom v oblasti kostrče.S hemoroidasmi som mala v minulosti problemy, ale bola to skor bolesť, palenie , teraz je tam iba tlak a pocit, akokeby nejakeho opuchu, ale zvonku v tej priehradke medzi zadkom. Aj pri sedeni je to horšie. Nemohlo mi to sposobiť to dlhe sedenie pri PC a niečo mi tam otlačiť?Veľmi sa bojim, aby nebol probles s poklesnutim panvoveho dna, zadnej pošvovej steny. Prosium Vas videl by to gynekolog pri vyšetrenie, alebo by som to aj ja spozorovala nejako, že niečo nieje v poriadku? Ďakujem ešte raz a peknu nedeľu prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ako som už spomínal, dlhodobé sedenie má negatívny vplyv na hemoroidy. Gynekológ by pri vyšetrení videl pokles zadnej steny pošvy.