Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,320 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: Padone

    Dobry den,poprosim o Vas nazor.Menzes mi meska 5 den,3 testy pozitivne.hcg v krvi 103..no na sone lekar este nic nevidel..vraj je sliznica vysoko..zaujimal by ma Vas nazor na mozne tehotenstvo.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte beta-HCG pozitívne, ste tehotná. Pravdepodobne sa jedná o veľmi skorý záchytného tehotenstva, ktorý ešte na USG nemusí byť vidieť. Dôležité je však vylúčiť aj možné patologické tehotenstvo. Odsledujte si to, postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tehotná ?

    , Autor: Timka20

    Dobrý deň pán doktor mám na vás otázku mám týždeň pred menštruáciu s priateľom mávame nechráneny pohlavný styk a predvcerom som mala ružové krvácanie iba keď som šla
    na wc tak som mama ružovú krv na toaletnom papiera inak nikde. Včera a dnes som nemala už nič.Pobolieva má podbrušku ako keby som mala dostať menštruáciu. Môže to byt tehotenstvo alebo je to len predmenštruačne špinenie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, možností je viacero, môže sa jednať aj o znak blížiacej sa menštruácie. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa tiež jednoznačne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si môžete realizovať tehotenský test.

  • Pohlavný styk

    , Autor: Zizika

    Dobrý deň beriem antikoncepciu a do tizdna mam s mužom sex dva krát alebo tri krát keď sa stane ze vimecham tabletku jeden alebo dva dni budem tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užijete zabudnutú tabletku do 12 hodín od času obvyklého užitia, účinok hormonálnej antikoncepcie je zachovaný. Ak však zabudnutú tabletku neužijete vôbec, prípadne aj niekoľko dní za sebou, účinok hormonálne antikoncepcie môže byť znížený a tehotenstvo sa tak jednoznačne vylúčiť nedá.

  • Pohlavný styk

    , Autor: Zizika

    Dobrý deň chcem sa spitat keď sa muž neurobí do žení môže ostať aj tak tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môže. Prostatický sekrét obsahuje tiež spermie. Preto pri nechránenom pohlavnom styku, aj bez ejakulácie, či s ejakuláciou mimo pošvu sa tehotenstvo nedá jednoznačne vylúčiť.

  • Pohlavný styk

    , Autor: Zizika

    Dobrý deň chcem sa spitat striedam sexuálnych partnerov nepoužívame pri tom žiadnu ochranu ani antikoncepciu neberiem môže sa stať že otehotniem aj keď sa do mňa neurobí?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku je tehotenstvo možné, rovnako pri striedaní väčšieho množstva partnerov aj prenos sexuálne prenosných ochorení, či infekcií.

  • Kyretaz

    , Autor: Mimka128

    Dobrý deň. Prosím vás , som 2 týždne po MA. Babatko mi vzali v 16 týždni, ale velkostne zodpovedalo 13 týždňu. Musela.som podstúpiť kyretaz. Nikto mi však moju situáciu nevie vysvetliť. Mám už dlhšie diagnostikovanu vadu maternice. Uterus bicorpolis bicornis. Mám aj dva krcky. Robili mi ultrazvuk. Do ľavej sa kontrastna latka nedostala. Cize vraj je zatvorena , krcok na tej strane atroficky. Po roku sa m narodila dcérka. Bola v pravej strane. Predčasne v 34. Toto babatko vraj ale bolo v ľavej strane , nikto mi to nevie , dokonca ani primár vysvetliť. Vraj už aj krcok je v poriadku. Predpokladajú, že chyba bola v uložení placenty v predeli. Doktorka mi ale povedala, ze predel nemám, že mám dve maternice, preto sa to nedá operovať. Mám strach , že sa to zopakuje. Dá sa nejakým spôsobom vyrátať ovulacia z ktorej strany ide vajíčko? Ako je to teraz po kyretazi? Vyčistená bola len ľavá, čiže môžeme skúšať do pravej strany? Dá sa to vôbec ovplyvniť? Ďakujem vám vopred

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na ktorom vaječníku bude ovulácia prebiehať sa dopredu vyrátať nedá, ani to ovplyvniť, dá sa realizovať USG folikulometria, na základe ktorej sá dá povedať, z ktorého vaječníka bude ovulácia prebiehať. Áno, ak bolo tehotenstvo v ľavej maternici a čistená bola iba ľavá maternica, je možné otehotnieť do pravej maternice, ak bude ovulácia prebiehať z pravého vaječníka.