Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,760 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Zapal

    , Autor: tulitko

    Dobry den Pan doktor ak by som sa mohla opytat ja mam momentálne problém ktorý som nikdy nemala a chcem sa poradiť s odborníkom co by mi asi mohlo byt alebo ako zo vyriešiť .Pred pól rokom som zacala užívať Dailete antikoncepciu užívala som ju 2mesiace len cele 2mesiace som mala menštruáciu a strasne kŕče v žalúdku moja doktorka mi potom dala Maitalon antikoncepciu ktorú užívam uz asi 3mesiac a tiez mam niekdy neuveriteľne bolestivé kŕče v žalúdku hlavne ked sa nájem .Len pred par dňami dom dostala asi zápal alebo netuším co mam pocit ze v nutri horím a 3dni minimálne mi vypadáva z vnútra nieco tmavé neni to ani zrazená krv ja by som skvor povedala ze to vyzerá ako keby sa mi nieco rozpadavlo .A preto ma zaujíma ci by sa nieco takéto mohlo udiať lebo mam strach bola som na potrate pred3rokmy a ci zo nemôže volako súvisieť s tym .naozaj som zúfalá .Za odpoved vám dakuejm .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, chápem Vaše obavy, ale bez vyšetrenia, poznania všetkých informácií a okolností sa Vám neviem objektívne vyjadriť.Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam návštevu Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvavý výtok

    , Autor: michaelaa

    Dobry deň,
    pred pár dňami som navštívila svojho gynekológa s tým, že som mala bolesti v podbrušku a krvavý výtok. Podľa vyšetrení mi povedal, že nevidí žiadny zapal, výtok a podľa sona sú vaječníky v poriadku. Dal mi tablety Polygynax na preliečenie možného zápalu. Zobrala som zatiaľ 3 tablety avsak krv je stále silnejšia (nie je to menstruacia). Mám tablety prestať užívať? Viete mi poradiť, z coho by tá krv pripadne mohla byt?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Ak ste v obdobi ovulácie, môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak sa po začatí liečby zhoršil stav, s liečbou prestaňte a informujte alebo navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Opakované zápaly

    , Autor: Amy_1

    Zdravím, už asi pol roka sa mi stale opakujú zápaly , cítim nutkanie na močenie , palenie v močovej trubici . Už viac krat som bola aj u gynekológa no zapaly sa mi stale vracaju . Už som z toho naozaj zúfala ... Môže to byť z pohlavneho styku ? Mal by sa liečit aj priateľ? Ďakujem za akúkoľvek radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže sa jedná o urologické ťažkosti, navštívil by som urológa, ktorý aj na základe vyšetrenia moča určí príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Zvyšeny He4 aj po odstraneni vajecnikov

    , Autor: M. S.

    Dobrý deň, cez leto mi skončila uplne menštruacia a začala menopauza. Na základe prevent gynekol prehliadky mi boli odstranene vajecniky. Bolu zvacsene, multicysticke a mala som zvyseny He 4 na 140 pmol. Histologia ukazala, ze vajecniky neboli maligne. Asi mesiac po operacii mi opatovne brali krv na onkomarkery. Doktorka mi kazala zastavit sa na kontrolu az o 3 tyzdne a povedala mi, ze mam hodnoty markera zvysene. Neustale na nieco cakam a nemam od nikoho ziadne blizsie informacie. Som v strese a neviem co cakat. Podla interneru nie su tieto hodnoty az tak vysoke, kedze som v poatmenopauzovom obdobi, neviem o ziadnom zapale a nemam gynekol. problemy, ale zaroven uz nemam ani vajecniky. Zaujimal by ma nazor ineho odbornika. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď je onkomarker HE4 považovaný hlavne za onkomarker pri predikcii karcinómu vaječníkov, zvýšená koncentrácia, teda hodnoty nemusia byť iba v tomto prípade. V ostatnom období nadobúda HE4 ako nádorový marker význam aj pri karcinóme endometria, prsníka, pľúc, mezotelióme. Ľudský epididymálny proteín 4 sa ukazuje dôležitým markerom aj v metaplastickom procese pankreasu a žalúdka. Pri stanovovaní a hodnotení hladín HE4 je potrebné brať do úvahy vplyv veku, či je žena v premenopauze alebo postmenopauze, či ide o fajčiarku a taktiež sa zamerať aj na funkciu obličiek, čo môže mať význam pre následnú interpretáciu výsledkov. Každé laboratórium má vlastné referenčné hodnoty, norma HE4 je však väčšinou do 150 pmol/l. Dôležité sú aj hodnoty ROMA indexu a CA 125. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani aktuálne výsledky onkomarkerov, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.

  • Problém s prsnikmi

    , Autor: Mysiatko

    Dobrý deň, mam problém s prsnikmi. Min. mesiac ma začali okolo ovulácie bolieť, boli úplne navrete na dotyk bolestivé, dokonca mi z prsníka vytekalo mlieko z laveho, z pravého niečo tmavé(iba pri mechanickom tlaku)Mám za sebou 2 sekcie, deti majú 10 a 8, obe boli kojene.Nekojim cca 5 rokov.Samozrejme som bola u gyn. odobral krv na prolaktin-vraj bol v norme, taktiež sa podaril ster, ale iba z laveho prsnika z pravého, kde išlo niečo tmavé sa ster nepodaril, resp. Už nič nevytekalo. Sono prsníka tiež v poriadku. Prsniky boli akoby plne mlieka. Uľavilo sa mi až po spustení menštruácie a to 25.11.. Teraz opäť ovulácia a prsniky začínajú byť bolestivé/navrete. /Prsniky boli citlivé aj po skončení menštruácie, ale menej./ Prosím o info aké ďalšie vyšetrenia by boli vhodné, prípadne čo si dať na úľavu. ANTK neberiem. Prsniky min. o číslo väčšie a bolestivé. Zatiaľ nemám pocit, že by sa tvorilo mlieko, ani nic nevyteka, každopádne uvidím do spustenia menštruácie. Vopred ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa jednalo o patologicky výtok z prsníka, netreba to podceňovať. Vylúčiť treba aj infekciu, nepoznám výsledok kultivácie, ani výsledky ostatných vyšetrení, hormonálny profil, zápalové parametre, či prípadne onkomarkery. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vhodné by bolo realizovanie vyšetrenia v mamárnom centre, kde by sa Vám vedeli najobjektívnejšie vyjadriť a určiť ďalší postup.

  • Ureaplazma

    , Autor: Liliana123

    Dobry den pan doktor,
    niekolko mesiacov pocitujem bodavu bolest, pychanie a palenie v podbrusku. Objavil sa zapachajuci vytok. Posledne 3 mesiace som 3x brala ATB na zapal mocoveho mechura. Zmenila som gynekologa, novy mi po vysetreni okamzite nasadili ATB na 21 dni (Sumamed 2 tbl jednorazovo + Doxyhexal 1x1 na 20 dni, 3 mes bez styku) rovnako sa lieci aj partner.
    Mam 37, nemam deti, pred rokom som mala mimomaternicove teh. a odstrany vajecnikovod.
    V sucastnosti sme sa snazili o dietatko brala som Inofolik, Gynex, Kys. listovu, probiotika, dodrzujeme hygienu, nemame inych partnerov.
    Posledna diagnoza ma velmi vystrasila, na zaklade niektorych prognoz.
    Chcela by som sa opytat ci mozem uzivat aj dalsie doplnky na podporu liecby, napr. probiticke vaginalne cipky, Rosalgin alebo ine.
    Uprava stravy je samozrejmostou.
    Je vela roznych lieciv nechcem ich uzivat/kombinovat bez odporucania.
    Dakujem vopred za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, samozrejme, ak ste v poslednom období užívali niekoľko druhov antibiotík, realizácia kúry vaginálnymi probiotikami bude veľmi prospešná. Vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom si môžete realizovať, najvhodnejšie jednorázovo pred začatím kúry vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.