Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,257 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hnedý výtok v strede cyklu

    , Autor: čekanka

    Dobrý deň, mám 42 rokov. Pravidelne chodím na prehliadky. Už niekoľko mesiacov sa mi pravidelne objavuje hnedý výtok stále okolo 10 až 12 dňa cyklu. Trvá niekoľko dní a potom prejde. Nemám žiadne bolesti, menštruáciu mám pravidelnú, posledné obdobie dosť krátku, len asi 3 dni, neužívam HAK, manžel používa bez latexový prezervatív. Sono je negatívne, robili mi výter z krčka maternice, doktor vravel že všetko je v poriadku. Je tam však napísané "metaplasie malpighienne." v lete som mala mykozu, užívala som canesten. Neviem či sa to nepreliecilo poriadne... Naposledy bol výtok tmavohnedy s troškou hlienu, 11 deň cyclu. Bol slabý ale po intímnom styku s manželom zosilnel... Môže to byť nepreliecena pleseň?...čo robiť? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte hnedý výtok uprostred cyklu, aj napriek Vášmu veku, (tým vôbec nechcem povedať, že ste stará, práve naopak) sa môže jednať o ovulačné krvácanie. Bez poznania presných informácií ako aj okolností sa neviem objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.