Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pritilatky

    , Autor: Simonaa

    Dobrý deň! Chcela by som sa aspon niekde informovať keďže moj gynekolog mi povedal že oni niesu hematologovia. Som v 12 tt a našli mi protilatky Anti-M. Neviem o tom nič ani aké riziko mi hrozí, či si mám hľadať odborníkov. U hematologičky som už bola ale na ďalšie odbery idem až o mesiac čo je podľa mna dosť neskoro. Viete mi prosím k tomu niečo povedať ? Ďakujem !
    Pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jedná sa skutočne o hematologickú záležitosť. Nemusíte sa však obávať. Protilátka anti-M je tzv. chladová protilátka, ktorá reaguje vo väčšine prípadov pri izbovej teplote, takže na tehotenstvo ako aj plod nemá vplyv, kedže v tele je viac ako 37°C. Pre Vás to znamená len to, že v prípade, že by bolo potrebné po pôrode podať transfúziu krvi, musí Vám byť podaná ohriata krv. V tehotenstve je však potrebné absolvovať hematologické kontroly. Absolvujte hematologické kontroly podľa objednania a odporúčania.