Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,844 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • ?

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či je v poriadku ak na 5 deň menštruácie som mala už len slabý jemne zapáchajúci výtok červeno hnedej farby. Chodím ku gynekológovi ako na klavír ale nerada by som zveličovala. Snažíme sa o bábätko a pred menštruáciou mi lekár nasadil Duphaston. Rada by som len vedela či to nemá len súvis alebo má opäť navštíviť lekára. Ďakujem :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, len na základe Vášho opisu je ťažké sa objektívne vyjadriť. Nemusí sa jednať o nič, končiaci menzes môže mať takúto podobu. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Zrasty

    , Autor:

    Dobry vecer pan doktor, chcela by som sa informovat, ak mi budete vediet poradit, akymi typmi vysetreni sa da zistit, ci ma zena po operacii brusnej dutiny zrasty? Na sklonku roka 2018 mi bol odstraneny myom, operaciou, ako sa vykonava cisarsky rez, neviem ako sa tato operacia vola, bez podania latky na zamedzenie tvorby zrastov. Momentalne, hoci teda po 2 rokoch, som zacala pocitovat bolesti v podbrusku, co som si spojila s tym, ze sa mi pravdepodobne vytvorili zrasty. Hoci neviem, ci sa moze bolest objavit aj po takej dlhsej dobe. Taktiez by ma zaujimalo, ci sa zrasty odstranuju znovu rozrusenim brusnej dutiny v mieste rezu v celkovej narkoze? Taktiez by ma zaujimalo, ci je tento zakrok hradeny pacientkou a ci po odstraneni zrastov je mozne podat latku na zamedzenie tvorby zrastov? Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, niekedy CT vyšetrenie môže ukázať či už pseudocysty, ktoré sú tvorené prítomnými zrastmi v dutine brušnej, v drvivej väčšine sa nález zrastov dá diagnostikovať až pri samotnom operačnom výkone. Operovaná ste boli laparotomicky Pfanennestielovým rezom. Príčin Vašich ťažkostí však môže byť viacero, nemusí sa jednať iba o zrasty, vylúčiť sa to však nedá. Zrasty sa tvoria nie len pooperačne, ale aj pozápalovo, alebo napríklad aj pri endometrióze. Rozrušenie zrastov väčšinou vedie k tvorbe nových zrastov, samozrejme, ak má žena ťažkosti a je nutné vykonať rozrušenie zrastov, pristupujeme k tomu. Operačný výkon, aj napriek tomu, že ste boli operovaná laparotomicky, môže byť realizovaný diagnostickou laparoskopiou, samozrejme v celkovej narkóze. Je možné, že sa zrasty nenájdu, prípadne, pri náleze zrastov, ktoré by mohli spôsobovať ťažkosti, sa pristupuje k adheziolýze. Operačný výkon je hradený zo zdravotného poistenia, ak ste poistencom zdravotnej poisťovne. Čo sa týka prípadnej aplikácie Hyalobarrier gélu, teda preparátu na zamedzenie tvorby zrastov, to si kupuje pacientka sama, keďže sa jedná o voľnopredajnú zdravotnícku pomôcku. My to počas operačného výkonu následne aplikujeme. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, či výsledky vyšetrení, všetky podané informácie Vám viem dať iba v teoretickej rovine.

  • Ženské telo

    , Autor:

    Dobrý večer chcela som sa opýtať mám taký problém opuchla mi časť klitorisu a je to do čierna a neviem sčoho by to mohlo byť neviete mi prosím poradiť ? Aj ako to vyriešiť aby mi to zmyzlo? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto bez vyšetrenia sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení stanoví diagnózu a určí ďalší postup.

  • Mierne kontrakcie v 9.týždni

    , Autor:

    Dobrý deň,

    chcem sa prosím Vás opýtať, pred 2 a pol rokom som mala missed abortion, rok dozadu sekciu, teraz som v 9.týždni a mám silnú infekciu, preto mi gynekológ predpísal polygymax a mávam také mierne kontrakcie. Môže to byť aj z tých antibiotík prosím Vás? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte na mysli častejšie bolesti v podbrušku, môžu byť spôsobené aj infekciou. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí, či pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Priznaky

    , Autor: viki927

    Dobry den, ja som Vam uz s tymto problemom pisala ale pokusim sa Vam to priblizit konkretnejsie ci je mozne byt tehotna ked som uzila tabletkju antiky v obvyklom case na dalsi den som mala pohlavny styk avsak ku veveru som vzala cezeru ale pokial viem vplyv na antikoncepciu to nema odvtedy presli tri mesiace kedy som pohlavny styk nemala, tablety antiky beriem i tak pravidelne a menstruacie dosli ale nie na 2-3 den ale na 4 den pocas vynechania tyzdna uzivania antiky ale priznaky ako nafuknute brucho, tak som so spravila test po troch mesiacoch vysiel negativny teraz ma potrapilo uz aj zvracanie asi dvakrat ... mozem spravit este jeden tehotensky test?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na základe opisu si myslím, že nie ste tehotná. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Tehotenský test si pre vlastný kľud môžete realizovať.

  • Macmirror 500

    , Autor:

    Dobrý deň, doktor mi pri prehliadke a testoch nezistil dôvod zapachajuceho výtoku ale dal mi na preliecenie macmirror 500, užila som už asi 7 tbl a začala ma svrbiet posva ako pri mykoze, ktorú som už dávno nemala.... Je to možné? Čítala som ze toto liečivo je aj proti candide
    Neviem teraz ci to mam užívať stále alebo prestať, ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže to byť reakcia na Macmiror. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, liečbu prerušte, odporúčam navštíviť obvodného gynekológa, ktorý Vám prípadne zmení liečbu. Vhodné sú aj pravidelné kúry vaginálnymi probiotikami.