Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,410 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Neutíchajúca vaginálna mykóza

    , Autor: LucyWasTaken

    Dobrý deň pán doktor. Pred týždňom 24.6. som bola u mojej doktorky s problémom výtoku a nepríjemného, palivého pocitu v pošve. Predpísala mi Clotrimazolum vaginálne tablety aj masť, ktoré som ešte v ten deň aj začala brať. 25.6. som cestovala do USA, kde sa práve aj do polovice Augusta budem teraz nachádzať. Tablety som brala iba 3 dni (formou jedna ráno a jedna večer), masť si nanašam do dnes aj trikrát denne. Dnes je to šiesty deň od začatia liečby a mám pocit ako keby som sa nachádzala znova na začiatku. Počas brania tabliet som pociťovala úľavu, no po dobratí sa symptómy znova vracajú. Doktorka mi predpísala 2 balenia tabliet aj masti a preto teraz neviem, či začať odznova brať tablety (no 6 dňovou formou jedna večer), alebo počkať na menštruáciu (o 7 dní) a v prípade ak symptómy diskomfortu a pálenia nezmiznú, začať s liečbou vaginalnych tabliet odznova. Dopredu ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ťažkosti pretrvávajú, liečbu zopakujte. Po menštruácii si stav odsledujte. Ak budú ťažkosti pretrvávať, bude nutné liečbu zmeniť.