Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok a bolesti po zákroku

    , Autor: Kots

    Dobrý deň. Som po kyretáži po potrate. V deviatom týždni som začala špiniť čerstvou krvou. Potom to ustalo. Na pohotovosti zistili, že plod sa prestal vyvíjať už v piatom týždni. Na ultrazvuku nebilo ani srdiečko.
    Mohol byť plod ešte živý?
    Objednali ma na kyretáž na druhý deň. Po kyretáži všetko v poriadku, krvácala som len po zákroku. Večer ma prepustili, už som nekrvácala, skoro ani nešpinila. Večer ma začalo trošku bolieť v podbrušku. Na druhý deň som mala žlté špinenie - výtok. Bolesti občasné. Dnes na druhý deň - po noci tmavší žltý výtok - oranžová farba. Cez deň žltý. pobolievanie už stále, znesiteľné, mierne vystrelujúce do krížovej oblasti - podobne ako pri menštruácii.
    Chcem sa opýtať, či je takýto stav po kyretáži normálny, hlavne ten výtok a jeho farba - je to také špinenie.
    Ďakujem a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jednalo sa u Vás o tzv. Missed Ab teda zamlčaný potrat, embryo už živé nebolo. Špinenie podobné menštruácii ako aj menštruačné bolesti sú po zákroku normálne. Špinenie by malo ustať do 7 dní. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.