Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Čudný vytok

    , Autor: jana2518

    Dobrý som po missed abort, potratila som v 6.tyzdni s komplikáciami museli ma viackrát čistiť. Všetko sa mi podľa sona aj odberov zahojilo a gynekológ sa vyjadril že som v poriadku. Sú asi 4 mesiace odvtedy a po ovulácii 18-20 deň cyklu mam taký zvláštny výtok iba raz za deň vytiecie jedna väčšia kvapka vytoku, je bez zápachu, hustejsi biely a čo je pre mna prekvapujúce obsahuje maličké čierno-šedé bodky. Tento výtok som mala a bola som na kontrole ešte pred 2 mesiacmi tak mi lekár zobral kultiváciu a bola v poriadku. Avšak Vytok pretrváva. Mohlo dosť k zmene sfarbenie vytoku z dôvodu potratu? Nikde sa nemôžem dočítať či niekto už mal takto sfarbeny vytok, iné komplikácie nemám. Chceli by sme budúci mesiac sa opäť snažiť o bábätko. Záujma ma či ste sa s tým stretol. Ďakujem za Vašu odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v období ovulácie, ale aj tesne po nej môže dôjsť či už k výtoku, alebo aj k ovulačnému krvácaniu, či špineniu. Netrápte sa tým. Ak plánujete otehotnieť a výsledky kultivácie sú v poriadku, môžete sa snažiť otehotnieť. Pošva produkuje sekrét alebo hlien aj za normálnych okolností, väčšinou číry alebo mliečne skalený. V prípade akýchkoľvek nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.