Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,374 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobry Den

    , Autor: Tinka

    Dobry den chcela by som sa opytat na vas nazor. Bola som na dovolenke na Slovensku kedze zijem v zahranici je to aj s Lekarskou starostlivostou tahsie. Na Slovensku som dostala menstruaciu o dva tyzdne skor brala som to ako zmenou prostredia len ze ostalo mi slabe spinenie bez zapachu po kazdej toalete kvapky krvi bola som za svojim gynekologom ktory mi urobil ultrazvuk a vyter vysledky mam v poriadku nasadil mi umele hormony na zastavenie krvacania na tri tyzdne a povedal ze ako ich doberiem mala by som o 5 dni dostat menstruciu a cyklus by mal byt opat v poriadku dobrala som lieky a o dva dni som dostala menstruaciu a opat mam to iste stale kvapky krvi.neviete cim to moze byt a co mam s tym robit? dakujem Vam

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nevidel som nález ani výsledky vyšetrení. Možností je viacero. Nepoznám však ani Váš vek ani ďalšie okolnosti, dĺžku špinenia, ... Ak ťažkosti pretrvávajú, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Probiotiká

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor

    Rada by som si upravila mikroflóru v pošve. Brala som viacero probiotík, ale infekcia sa mi po roku vrátila. Je lepšie brať probiotiká perorálne ? Alebo ak máte nejaké recenzie aké probiotiká do pošvy sú podľa Vás najúčinnejšie? ( kojím) Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, perorálne užívané probiotiká sa do pošvy nedostanú a nemajú žiadny vplyv na pošvovú mikroflóru. Na trhu je viacero preparátov vaginálnych probiotík. Skúste si najprv realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne začnite s apilikáciou vaginálnych probiotík. Je vhodné si kúru vaginálnymi probiotikami realizovať aspoň 3 krát ročne.

  • Myóm na maternici

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať mama 43r ma myóm na maternici ktorý zatiaľ len sleduje gynekológ ci sa zväčšuje každé pol roka kontrolu ma až o 3 mesiace a teraz momentálne má dovolenku no mama už 5 deň po malej potrebe pozoruje krv na papiery bolesti brucha a niekdy tlak na konečník menštruácia jej skončila minulý týždeň chcem sa spýtať môže mať to krvácanie spoločne z myomom alebo je to niečo iné treba vyhľadať pohotovosť alebo počkať na gynekológa ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, uvádzané ťažkosti nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu. Môže sa jednať aj o infekciu močových ciest. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani výsledky vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Vaječníky

    , Autor:

    Dobrý den môžu ma bolieť vaječníky pri užívaní norethisteron..užívam tretí deň..ráno a večer jednu tabletku..mám ich užívať 14 dní...mám 49 rokou...ďakujem za odpoveď...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, počas užívania lieku sa môžu vyskytovať bolesti v podbrušku. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok a bolestivé prsia

    , Autor:

    Dobrý deň ,
    Môžete mi prosím poradiť . Mala som veľmi slabú menštruáciu dva dni,potom dva dni nič a potom zas slabý hnedý výtok občas s krvou,hlavne keď som sa po použití toalety utrela.Len pár dní pred menštruáciou ma začali bolieť prsia a bolia stále,je to už viac ako dva týždne.Bola som u gynekológa, povedala by som,že len povrchne mi vyšetril prsia a povedal,že sú napnuté.Predpisal mi tabletky Chlormadinon a progestogel na natieranie prsníkov.Su to názvy liekov v Nemecku.Velmi ma prekvapilo,že neurobil napríklad ultrazvuk nakoľko lekár vie,že sa už dlhší čas snažíme o bábätko a viem,že sa stáva,že aj v prvých mesiacoch tehotenstva je možné mať takéto problémy.Hnedy
    výtok síce prestal,ale prsia stále velmi bolia .Mam naďalej brať lieky alebo požiadať lekára o ďalšie vyšetrenie?
    Srdečne ďakujem za odpoveď
    Lubi.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám síce žiadne bližšie okolnosti, ani informácie, ale za predpokladu, že sa nedá vylúčiť tehotenstvo a vo vzťahu k meškajúcej menštruácii je USG vyšetrenie štandardne realizované. Odsledujte si to. Samozrejme, pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • klebsiella oxytoca a streptokok agalactiae

    , Autor:

    dobry den som v 1 trimestri konkretne 7 tyzden po vysetreni mi oznamila pani doktorka ze mam streptokoka a klebsielu oxytoca dala mi antibiotika suprax 200 mg a rosalgin na vyplach... zaujimalo by ma ci to nemoze mat vazny dopad na plod takato liecba antibiotikami dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, používanie Supraxu počas tehotenstva, zvlášť v 1. trimestri, vyžaduje starostlivé zhodnotenie pomeru prínos/ riziko. Na plod to nemusí mať žiadny dopad. Väčšinou to v I. trimestri funguje v zmysle všetko alebo nič. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.