Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Svrbenie pošvy

    , Autor: zuziik

    Dobrý večer. Som s partnerom už dva roky takže mám stáleho sexuálneho partnera. Ale posledný týždeň mam problém so silným svrbenim a pri pohlavnom styku aj bolesťou pošvy pri vstupe. Neviete mi prosím Vás pomôcť čím by to mohlo byť spôsobené??? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    môžte mať nejakú infekciu, nezávisle na tom, že máte jedného sex.partnera
    používajte tč. nejaký výplach, prípadne intímny gél, ak by sa ťažkosti stupňovali vyhľadajte lekára
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Mykoza

    , Autor: Neónka

    Dobrý deň, chcela by sonda Vás opýtať na opakovane mykózy pred menštruáciou . Už som z toho zúfalá , sladké nejem , jem dosť mliečnych výrobkov , stravujem sa zdravo , používam mydlo na intímnu hygienu a opakovane mám pred menstruaciou svrbenie posvy . Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o prejavy bakteriálnej vaginózy, kedy vplyvom zmeny pH v pošve dôjde k zmene vaginálnej mikroflóry a premnoženiu kvasiniek a bakterií, ktoré sa bežne v pošve vyskytujú. Skúste si realizovať aspoň desať dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Vaginálne probiotikum je najlepšie aplikovať večer pred spaním do pošvy. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Štípanie

    , Autor: Tereza1997

    Dobrý deň,
    pred piatimi dňami som spozorovala začínajúce svrbenie pošvy a hrudkovitý, nezapáchajúci výtok. Následne som si zakúpila Canesten tabletu. Dnes je tretí deň od toho čo som si tabletu zaviedla. Momentálne uz hrudkovitý výtok nemám, dokonca ani svrbenie, ale pociťujem štípanie až rezanie pri vstupe. Vznikajúce zápaly mám často a na základe svojho spozorovania ich priposujem najmä zanedbanému pitnému režimu, často tiež po súloži s partnerom, pričom náš nepomer intímnych partií je dosť značný (partner má svoje proporcie dost veľké, pričom ja som úzka). Máme problém s opakovanou súložou a nedá sa nám sexovať opakovane, viac dní po sebe. Zdá sa mi, že mnohokrát je dôvodom môjho zápalu poranenie pošvy. Prosím Vás o radu, či by som mohla nejako týmto problémom predísť a ako najlepšie riešiť aktuálny zápal.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúsiť si teraz môžete aplikovať vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním, po dobu aspoň 7 dní. Na drobné poranenia pošvy môžete vyskúšať Cicatridina čapíky a krém. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krv mimo vysadenia tabletky

    , Autor: Anonymka1

    Dobrý deň, pán doktor, užívam hormonálnu antikoncepciu Daylla v apríli to budú dva roky… stále užívam tak ako mám tabletky stále v rovnakom čase pár minút hore dole, ale každý deň som užila ako som mala a ani sedem dňové pauzy som nevynechala. Týždeň dozadu som pocítila také nepríjemné pocity svrbenie pošvy a mám aj výtoky na ktoré mi stále gynekologička hovorila, že je to v poriadku aj po preventívnej prehliadke minulý rok v októbri. Kvôli svrbeniu pošvy som išla do lekárne či mi niečo vedia poradiť, lekárnička mi predala jenamazol. Akože užívam ho 5 deň a svrbenie pošvy už nemám, ale teraz druhý deň mi vyšla krv z pošvy tabletky užívam normálne nič som nevysadila ani nevynechala. Krém jenamazol sa zavádza dovnútra pošvy takou tyčinkou aby to bolo čo najhlbšie môže pošva krvácať z toho že som si to tam podráždila? Plus ma dnes bolelo aj v pravom podbrušku. Dúfam, že som normálne chránená pred otehotnením aj keď som mala to krvácanie počas úžívania tabletiek. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zašpinenia môže byť viacero. Špinenie počas užívania hormonálnej antikoncepcie, aj napriek pravidelnému užívaniu, sa môže vyskytovať. Špinenie môže byť spôsobené aj aplikátorom Jenemazolu, že došlo k poraneniu pošvovej sliznice, ktorá je vplyvom zápalu citlivejšia. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Mata1997

    Dobrý deň. Mám taký problém ,že už 12 dní mi mešká menštruácia a tečie mi niečo s prsníkov robila som si dva testy s rozmedzim 3 dní a boli negatívne. Porodila som 24.3.2022 a nekojim. Po šestonedelí som mala s partnerom pohlavný styk s kondómom a o dva týždne na to som začala brať antikoncepciu. Mám biely výtok a svrbenie pošvy. Do toho už mám 2 týždne kašeľ a od 11.7 beriem antibiotiká. Mohli by ste mi poradiť čo by to mohlo byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne sa jedná o viac problémov naraz. Ak ste už dokojili a opäť sa Vám spustila laktácia, budete mať zvýšený prolaktín, čo môže mať súvis aj s meškajucou menštruáciou. Čo sa týka svrbenia pošvy, môže sa jednať o vaginálnu infekciu, prípadne o bakteriálnu vaginózu spôsobenú užívanými antibiotikami. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Svrbenie

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať na môj problém do brala som lieky na zápal krčka maternice macmiror complex prišla menštruácia už som palenie nepocitovala co dúfam ze lieky za braly no po jej skončení mam veľmi svrbenie pošvy hlavne pri vchode moja obvodná Dr ma dovolenku chcem sa opýtať čo to môže byť je to vsazne? a ci si môžem nato niečo kúpiť ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúste si kúpiť Canesten krém a vaginálne tabletky. Následne si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.