Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dlha menštruácia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, ja som v zahraničí a nemôžem navštíviť svoju lekárku a preto by som sa chcela opýtať či by ste mi nevedeli pomôcť. Pred dvoma týždňami som mala zápal močových ciest (všetky príznaky zápalu,už som to mala raz a tak myslím, že to nebolo nič iné), a užívala som antibiotika jeden týždeň na močové cesty. Do toho som dostala menštruáciu, ale bola veľmi slabá, už je to 8 deň a stále mám trošku krvi na vložke, skôr také špinenie. S partnerom mávame pohlavný styk, ale dávame si pozor. Bojím sa aby som nemala nejakú infekciu, alebo dokonca či nemôžem byť tehotná. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak máte podozrenie na teh, urobte si teh.test
    ak máte podozrenie na nejaký infekt v oblasti počvy, skúste si teda zakúpiť nejaký výplach vhodný pri rôznych typoch vag.infekcií, keď neviete určiť o čo sa asi jedná.
    Aj keď ste v zahraničí, lekári sú určite aj tam, ak by ste starostlivosť nutne potrebovala
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Angie05

    Dobrý večer pán doktor!
    Rada by som sa Vás spýtala čo môže spôsobovať dlhú vyše dvadsať dňovú menštruácia,niekedy silnejšia,niekedy slabšia.Doteraz som nemala gynekologické problémy.Môže to zapríčiniť aj fyzická alebo psychycká preťaženosť?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, od stresu, zmeny životosprávy, ... Fyzická a psychická preťaženosť môže mať vplyv na menštruačný cyklus aj na menštruáciu samotnú. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlha menstruacia

    , Autor: Julietta

    Dobri deň prosím pomôžte mi už neviem čo mám robiť Posledné 4,5 mesiace mam dlhý menzes aj mesiac vkuse a veľmi silný a idú zomna také kusy a bola som aj u mojej gyn a robila mi všelijaké vyšetrenia aj sono aj som bola na kyrete aj vzorky s krčka maternice a všetko bolo v poriadku .. Predpísala mi dupaston ale nepomáha mi to... Mam bolesti a strašne silnu menštruáciu že si lahnem a krv je úplne všade
    Predpísala mi aj dicynone 500 a nepomáha

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, či výsledky vyšetrení, je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Príčin krvácania môže byť viacero, od hormonálnej nerovnováhy, cez myómy, endometriálne polypy,... Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne navštívte gynekologickú pohotovosť.

  • Dlha menstruacia

    , Autor: bubulina

    Dobry den pani doktorka, prosim Vas o odpoved. Na preventivku som naposledy bola minuly rok v auguste a vsetko bolo v poriadku. Momentalne mam uz 17 den menzes , nie je silny ,ale takisto ani nekonci.Uz som mala takyto problem niekedy na jar, teraz sa to opakuje. Mam 32 r., dva porody za sebou /2005/2008/ a nepravidelnu menstruaciu od zaciatku jej nastupu. Raz mam aj dvarazy za mesiac menstruaciu,potom zas aj vyse mesiaca nic. ...Moze ist o nejaky zavazny gyn.problem? Hormonalny profil som v minulosti mala v poriadku.Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    absolvujte prevent.prehliadku aj tento rok, môžte mať nejaké cysty alebo pod., určite je vyšetrenie vhodné.
    s pozdravom

  • Skorá a dlhá menštruácia

    , Autor: helenka

    Dobrý den !
    Dna 19.juna som dostala menštruaciu trvala ako vždy 5 dný s priemernou intenzitou !
    Ale na prekvapenie o 2 týdžnde som dostala zasa! Začala sa uplne slabo a cele to trvá dodnes (7dny už ) ale je velmi slaba a dokoca ju mám iba ked som pod fyzcikou zaťažou (v robote) akonáhle doma sedím už ju nemám nekrvácam VOBEC!
    Som objednaná u gyn. na vyšetrenie ale mal volne až o 2 týždne tak čakam.
    S čím to može súvisieť ? Neberem žiadnu antikoncepciu a pri pohlavnom styku sa chránime.
    Možem byť tehotna ? Tehotensky test bol neg.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    tak vyčkajte na vyšetrenie,a informujte sa u vášho lekára, môže sa jednaťž o nejaú tanku na krčku, hormonálnu dysbalanciu, alebo ja jedná len o ovulačné špinenie....
    vyžaduje to vyšetrenie
    s pozdravom