Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,920 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • tehotenstvo

    , Autor: odbornik6

    Dibry den,ja som Vam uz pisala ohladom uzitej tabketkypo,po ktorej do 3 dni prislo jrvacanie v case menstruacie a naskedne o 36 daksia menstruacia sice trosku slabsia.
    Robila som si testy 13,17,36,39 dni od styku a negativne.
    Dnes som si urobila je to 58 dni rapiclear a negativny.
    Mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    myslím ,že už si môžete byť istá,že tehotná nie ste
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Druhé tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň P. Doktor. Chcela by som sa spýtať na pár otázok. V roku 2017 som porodila predčasne. Znova mi to hrozí momentálne som v prebiehajúcom 20 týždni. Chcem sa však spýtať nakoľko už jedno dieťa mám a nemá kto s ním byť som nútená byť doma a odmietnuť hospitalizáciu ak by bola potrebná ako pri prvom. Mám možnosť odmietnuť hospitalizáciu a zostať doma alebo je to niečím stanovené? Hrozí za to niečo ak by som hospitalizáciu odmietla a nedajbože potratila alebo porodila znovu predčasne? Žiaľ niekedy si človek situáciu nevyberá a takisto ak by to bolo potrebné ísť do nemocnice tak dcéru so mnou nepustia. Nemala by kde byť. Pomoc nemám naozaj od nikoho

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pacient má právo odmietnuť akúkoľvek starostlivosť, či hospitalizáciu. Aj napriek tomu, že úplne chápem Vaše okolnosti, my lekári musíme byť v prípade, že sa niečo stane chránení. Zodpovednosť preto pri odmietnutí starostlivosti preberáte za seba aj plod vy.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry vecer chcela by som sa opytat vypila som 2 pohare tonicu ci to moze uskodit babatku nevedela som ze sa nesmie pit tonic .Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Tonic obsahuje chinín, čo má vplyv na možné tonizácie maternice alebo tvrdnutie podbruška. Záleží aj od týždňa tehotenstva, v ktorom sa nachádzate. Nemusíte sa obávať, dva poháre Vám neuškodia. Tonic viac ale nepite.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 5 dní a necítim žiadne príznaky žeby mala prísť. Mohla by omeškanie spôsobovať liečba Jennamazolom (gynolact na úpravu) a následný 3 dňový veľmi veľký stres? Pretože naposledy sme s priateľom mali styk 1-3 január a 27 som bola na vyšetrení pri čom ma vyšetril s tým vaginálnym sonom kde nič nevidel, pri možnom tehotenstve by tam niečo už bolo vidieť, nie? Následne som z použitia prezervatívu z prehliadky dostala znova mykózu, čakám len na tu menštruáciu aby som mohla po nej začať liečbu. Otázka znie len či môže spôsobovať meškanie všetky tieto okolnosti a či v danom momente mohol niečo na tom sone vidieť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na USG 2. - 3. týždeň tehotenstva nie je vidieť, takže gynekológ nemusel vidieť prípadné tehotenstvo. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškania menštruácie. Samozrejme, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, takže meškanie menštruácie môže spôsobovať infekcia, ale aj stres. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • mononukleoza

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor!
    S manželom sa už 8mesiacov snažíme o dieťatko, zatiaľ sa nám bohužiaľ nedarí, teraz mi zistili mononukleózu na ktorú beriem antibiotiká, chcela by som sa Vás spýtať či kvôli tejto chorobe musíme niekoľko mesiacov počkať so snažením alebo stačí len tento mesiac vynechať kvôli liekom? Mohol by mat nejaký negatívny vplyv čerstvé prekonanie tohto vírusu na tehotenstvo v prípade ak by sa podarilo. Vopred dakujem za Vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže infekčná mononukleóza prebieha u každého individuálne, aj čo sa dĺžky a regenerácie týka, so snažením by som pár mesiacov počkal, kým sa Váš organizmus dá do poriadku.
    Infekčná mononukleóza nemá vplyv na tehotnosť, toho sa báť nemusíte, ale samotné tehotenstvo je pre Váš organizmus záťaž a nie úplne doliečený stav nemusí mať na Váš organizmus priaznivý vplyv. Vírus aj po prekonaní mononukleózy zostáva v tele v kľudovej forme a pri záťaži, akou je napr. aj tehotenstvo, sa ochorenie môže aktivizovať.

  • Myom

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať. Mám 34 rokov , zatiaľ žiadne tehotenstvo. Zistili mi myom na maternici. Najskôr bol kyret-nepomohol. Krvacam stále a veľmi, už to trvá skoro rok. Začínajú aj neznesiteľne bolesti. Nabuduci týždeň v nedeľu som objednaná na laparoskopiu myomu. Beriem 3x denne Norethisteron. Prosím Vám prečo mi nezaberá a stále tak veľmi krvacam? Ďakujem veľmi pekne. PS: mám sa báť tej operácie ? Mám veľký rešpekt.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak je myóm umiestnený v stene maternice, kyretáž, ani užívanie Norethisteronu Vám nepomôže, pri stupňujúcich sa ťažkostiach je nutné chirurgické odstránenie myómu. Operácie sa báť nemusíte, rešpekt je úplne normálny.