Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,936 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • test

    , Autor: odbornik6

    Dobry den,
    Chcem sa opytat - pred zhruba 7 tyzdnami som mala s priatelom sex,bok vo mne len chvilu a prestali sme,uzila som tabletku po,po ktorej prislo krvacanie zhruba do tyzdna a po mesiaci od tohto krvacania v case mwnstruacie aj menstruacne krvacanie.
    Posledny test bol robeny 38 dni od styku a den na to,som dostala menstruaciu trocha slabsiu.
    Mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak ste robila dva testy a boli negatívne a užila ste správne escapelle, tehotná by ste byť nemala, ak si nie ste istá, chodte na kontrolu UZV k lekárovi
    ale špinenie môže byť spôsobené i inými faktormi, a tiež escapelle mohol váš cyklus narušiť
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Meškanie 3 týždne a negativ test

    , Autor:

    8 týždňov od nehody" prasknutie kondómu ,, a stres z kvapky lásky " bol to 15 DC cyklus mam 46-47 dní ,, menštruácia mešká 24 deň ,včera tehotensky test 23 dní od meškania bol negatívny ,, od poslednej menštruácie je to už 11 týžden po takejto dobe keby som bola tehotná , by mi to už potvrdil tehotensky test ,nie ? Bojím sa že som tehotná a k doktorovi sa teraz nemôžem objednat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez vyšetrenia a odberov sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Po ôsmych týždňoch by však už tehotenský test bol pozitívny.

  • Meškajuca menštruácia

    , Autor:

    Menštruácia mi mešká už viac ako 3 týždne , tehotensky test som robila na 15 deň meškania a 23 deň meškania ,oba negatívne ,len jedna čiarka , čiže tehotná nie som však ? Čo môže byť dôvodom ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Takto sa však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Podľa opisu máte negatívny tehotenský test. Odporúčam však navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení zistí možnú príčinu a určí ďalší postup, prípadne nasadí liečbu.

  • Priznaky

    , Autor: viki927

    Dobry den, ja som Vam uz s tymto problemom pisala ale pokusim sa Vam to priblizit konkretnejsie ci je mozne byt tehotna ked som uzila tabletkju antiky v obvyklom case na dalsi den som mala pohlavny styk avsak ku veveru som vzala cezeru ale pokial viem vplyv na antikoncepciu to nema odvtedy presli tri mesiace kedy som pohlavny styk nemala, tablety antiky beriem i tak pravidelne a menstruacie dosli ale nie na 2-3 den ale na 4 den pocas vynechania tyzdna uzivania antiky ale priznaky ako nafuknute brucho, tak som so spravila test po troch mesiacoch vysiel negativny teraz ma potrapilo uz aj zvracanie asi dvakrat ... mozem spravit este jeden tehotensky test?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na základe opisu si myslím, že nie ste tehotná. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Tehotenský test si pre vlastný kľud môžete realizovať.

  • Macmirror 500

    , Autor:

    Dobrý deň, doktor mi pri prehliadke a testoch nezistil dôvod zapachajuceho výtoku ale dal mi na preliecenie macmirror 500, užila som už asi 7 tbl a začala ma svrbiet posva ako pri mykoze, ktorú som už dávno nemala.... Je to možné? Čítala som ze toto liečivo je aj proti candide
    Neviem teraz ci to mam užívať stále alebo prestať, ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže to byť reakcia na Macmiror. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, liečbu prerušte, odporúčam navštíviť obvodného gynekológa, ktorý Vám prípadne zmení liečbu. Vhodné sú aj pravidelné kúry vaginálnymi probiotikami.

  • Ureaplasma uearelyticum

    , Autor:

    Dobrý deň. Už dlhodobo mam problemy, bolesti podbruska, krizov, pred a po ms mavam dlhdobo (aj 7 dni pred a par dni po) krvavy vytok a svrbenie. Moj gynekolog to vsetko prikladal cyste na vajecniku a odporucil mi operaciu. Operaciu som absolvovala az po roku tychto tazkosti. Odstranili mi cystu a aj jeden vajickovod. Teraz - po dvoch rokoch od zacatia mojich tazkosti mi boli konecne spravene testy na ureaplasmu, ktora vysla pozitivne. Inak vsetko negativne. Dostali sme s partnerom dalacin na 10 dni - na zaklade citlivosti bakterie. Chcela by som vediet vas nazor ci je liecba podla vas nastavena spravne a ci zdrojom mojich tazkosti moze byt ureaplasma alebo treba doplnit este nejake vysetrenia? Dnes uz beriem atb 3 den ale tazkosti pretrvavaju - mozno trosicku miernejsie. Mame dobrat celych 10 dni a ak tazkosti neustupia tak znova ku gynekologovi? Mam aj vyrazne znizenu imunitu, brala som injekcie polyoxidonium. Dakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, spomínané ťažkosti môžu byť spôsobené ureaplazmou. Existuje viacero druhov ureaplaziem, ktoré sa bežne vyskytujú v urogenitálnom trakte ženy, ale aj muža, aj u zdravých ľudí a nemusia spôsobovať žiadne ťažkosti. Pri poklese imunity a premnožení však môže spôsobovať aj spomínané ťažkosti. Na tretí deň liečby sa nedá ešte hovoriť o úspechu liečby, doberte s partnerom predpísanú liečbu a pri pretrvávaní ťažkostí ho navštívte. Skúste do realizovať aj vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom. Odporúčam tiež realizovať kúru vaginálnymi probiotikami aspoň každé dva, tri mesiace. Dôležité je tiež posilniť imunitu, ktorá má obrovský vplyv na infekcie, či vaginózu do budúcnosti.