Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,277 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • test

    , Autor: ivetaiveta

    Dobry den, chcem sa opytat,uzila som escapelle dostala krvacanie slabsie v case a 36 dni na to aj menstruaciu trvala 6 dni slabsja bola a po styku som si hrobila par testov a posledny 5 tyzdnov po styku
    Aky je vas nazor? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    celý vami popisovaný priebeh je úplne normálny
    nie úplne chápem na čo sa ma pýtate
    ak tetsty boli negatívne, tehotná nie ste
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Ovulacne krvacanie

    , Autor: Hudakova

    Dobry den, potrebovala by som poradit na 12 den som mala folikul 29mm na prasknutie ale robia sa mi aj cysty vodnate , na 14 den som mala v noci velmi silne krce v spodnej casti ale ta bolest bola cez celu panvu pri otacani a teraz po 18 dnoch som zacala mat krvavy vytok , snazime sa o babätko len je to neuspešne , viete mi poradit nieco ? Moze to byt uhniezdnenie alebo vyziadat si vysetrenie? Pride mi normalna menstruacia ako ju ocakavam ? Vopred dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto, bez videnia nálezu, poznania výsledkov, či informácií sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, v prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 15 dní špinenie

    , Autor: Evka333

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Mám 15 dní hnedokrvavý výtok a mám 8 dní pred menštruáciou. Poslednú menštruáciu som mala 27.03.2024 a dneska ma trošku začalo rezať pri cikaní. Na prehliadke u obvodnej doktorky mi vyšla krv v moči, bielkoviny ( ale vtedy ma nebolelo nič). Doktorka mi povedala že či nemôžem byť tehotná, lebo výsledky z moču vyšli zvláštne, ale dvakrát mi test vyšiel negatívny. A bolia ma kríže aj spodok bruška a som aj nafúknutá. Čo by mohli naznačovať tieto príznaky? Za odpoveď Vám vopred veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Príčin špinenia môže byť viacero. Nevylučujem, že sa môže jednať aj o implantačné špinenie. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať odber krvi na beta HCG.

  • Nakazenie sa virusom HPV

    , Autor: Michaela Em

    Dobry den.
    Mala by som otazku. Vysledky cytologickych testov som mala na cisle 3, v juni idem na kontrolne vysetrenie. Aj hpv virus som mala pozitivny. Moja otazka znie. Odkial som sa prosim mohla tymto virusom nakazit, pokial mam dlhodobo jedneho sexualneho partnera? Nie sme spolu kazdy den, su aj tyzdne kedy spolu nie sme, tak ze ci mam zacat robit paniku. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nález onkocytologického vyšetrenia HSIL (CIN 3), určite je vhodné realizovať minimálne kolposkopické vyšetrenie alebo priamo konizáciu. Ak ste aj HPV pozitívna, príčina bunkových zmien krčka maternice je s najväčšou pravdepodobnosťou práve HPV infekcia. Aj keď je najčastejšou príčinou HPV infekcie práve pohlavný styk, v malom percente môže byť HPV infekcia prenesená aj inak. Je tiež možné, že máte v sebe HPV vírus už dávno, ale prejavil sa až teraz, napríkad poklesom imunity. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Implementacne krvavanie

    , Autor: Radka78

    Dobry den, chcela by som sa spytat, do kolkych dni od pohl. styku by sa mohlo objavit implantacne krvacnie a ako dlho toto krvacanie v pripade, ze nastane trva. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to veľmi individuálne u každej ženy. K implantačnému špineniu nemusí dôjsť vôbec, prípadne sa môže objaviť až po niekoľkých týždňoch v 4., či 5. týždni tehotenstva, ale aj neskôr, až do 16. týždňa tehotenstva. Nedá sa to takto jednoznačne povedať. Odsledujte si to. Tehotenský test však nemá zmysel realizovať skôr ako na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Tabletka po

    , Autor: Radka78

    Dobrý deň, 28. marca sa mi začala rozbiehať menštruácia. 6. apríla som potom mala nechránený styk a do 55 hodín som užila Escapelle. Ďalšia menštruácia by mala prísť až o týždeň, no dnes sa mi spustilo jemné špinenie. Myslíte, že je to spôsobené tou tabletkou alebo by mohlo ísť o implantačné špinenie?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, spomínané špinenie môže byť prejavom vedľajšieho účinku tabletky núdzovej antikoncepcie. Je to pomerne časté. Takto sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.