Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ovulacia?

    , Autor: anie

    Dobry den, v polovici cyklu som dostala hnedy vytok ktoruy poo par dnoch sprevadzala krv... dva dni pred tym sme mali s partneromnechraneny styk chcem sa spytak je tento vytok priznakom ovulacie? Alebo moze ist aj o nieco vaznejsie? Hm a najskor ma pobolievalo na pravej strane teraz obcas na lavej...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    môže ísť ovulačné krvácanie, no na druhej strane môže byť príčinou krvácania aj iná hormonálna porucha. To sa však bohužiaľ bez vyšetrenia nedá potvrdiť.

Podobné otázky

  • silná ovulácia?

    , Autor: melkaaa

    Zdravím mám 17 rokov a posledné 3 mesiace môjho cyklu, mávam počas ovulácie mierne hlienovité krvácanie s malou prímesou krvi a jemnými, nie tak častými bolesťami podbruška. Bola som s tým aj u svojho gynekológa, nakoľko som netušila, že ide o ovuláciu a spanikárila som. Teraz som však znervóznela. Na 11 deň cyklu opäť začal hlienovitý priam až ťahajúci sa priesvitný výtok. Na druhý deň (12 deň cyklu) sa pridala prímes krvi. je však tmavo červená miestami až bordová ako pri menštruácií ale stále v ťahavej hlienovej konzistencií. Trvá to už 4 deň, niekedy je to stále také intezívne, niekedy jemný obyčajný hnedý výtok a niekedy to zas zo mňa doslova vytečie. vždy keď sa utriem ťahám so sebou hlien s výrazne červenou krvou a musím používať vložky. Môže ísť iba o silnú ovuláciu alebo sa mám obávať, že je to niečo vážnejšie. Žiadne iné oríznaky nemám iba toto (predvčerom menšie kŕče podbruška ale na úrovni 1 od 0 po 10). Ďakujem za odpoveď. Tak isto som čítala o implantačnom krvácaní ale keďže som vaginálny styk ešte nemala (nie úplne bola iba snaha ale gynkológ povedal, že blana je nepoškvrnená) hneď som túto možnosť vylúčila keďze som mala iba análny sex a penisom sa jemne partner obtrel o vagínu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o ovulačné špinenie a ovulačné bolesti. U niektorých žien sa vyskytuje na mesačnej báze, niektoré ženy to vôbec nepoznajú. Ak ste ešte nemali vaginálny pohlavný styk, tehotná nie ste. Odsledujte si to.

  • Info

    , Autor: Kiaraasa

    Dobrý deň, je možné mat ovulaciu aj bez číreho hlienu? Včera som ovulaciu mala, mala som male množstvo hlienu a dnes už hlien vymizol.. mohla byt ovulacia? ..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hlien nie je signifikantným znakom ovulácie, často je ale prítomný. K ovulácii môže dôjsť aj bez prítomnosti hlienu, či zvýšenej bazálnej teploty.

  • Ovulácia, tehotenstvo

    , Autor: Marienka Mária

    Dobrý deň, deň po menštruácii som mala pohlavný styk s kondómom, ale ten zostal vo mne, ale vysel aj vonku. 2. a 3. deň po menštruácii som mala tmavo krémový vytok (taka zvláštna farba neviem ju presne opísať) aj jemnú bolest podbruška. Stále som si neba istá ci to bolo niečo po menštruácii alebo ovulácia? 14,
    .den cyklu som mala natahovaci biely hlien (cca 10cm sa natiahol) a teraz 17. deň cyklu som mala bolesť podbruška viac na pravej strane aj pri močení. Bola toto ovulácia? Nemala by som byť tehotná? Vopred ďakujem, za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností, ak sa obsah kondómu nedostal do pošvy, ani nedošlo k poškodeniu kondómu, tehotná nebudete. Áno, pravdepodobne sa jednalo o ovuláciu, ku ktorej dochádza cca na 14.-16. deň cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krčok

    , Autor: Lula17

    Pán doktor Dakujem za odpoved ale ešte sa opýtam pri zavádzaní vaginalneho capiku som zacítila krčok keď som sa ho dotkla cítila som ako keby tlak v bruchu “bolest” ? momentálne som 7 deň po menštruácii.môže to ovplyvňovať ovulacia? Už som vyľakaná pretože sa to nejako nabaluje najskôr baktéria v moči potom tato liečba po antibiotikách. Neviem či mám robiť paniku a ihneď volať dr alebo to do 12teho “počká”. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v priebehu menštruačného cyklu sa do istej miery mení poloha krčka maternice, takže nie je problém ho nahmatať. Podľa mňa sa nemusíte zbytočne znepokojovať.

  • Krvácanie po pohlavnom styku

    , Autor: Mischa

    Dobrý večer pán doktor, prosím vás mám taký problém; 20.2. mi skončila menštruácia ( ktorá bola ale vyvolaná liekmi Norethisteron, kôli polycystickym vaječníkom, takže som pred tým menzes nemala, a od prvého dňa menštruácie som začala brať antikoncepciu Maitalon), no menší problém nastal včera po pohlavnom styku, kedy som na WC začala krvácať, skoro ako pri menštruácii a na vložke mam niečo ako hnedo krvavý vytok. Myslíte že to môže byť aj ovulácia? Len sa mi to zdá skoro 4 dni po skončení menzesu. Dakujem za skorú odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, najmä v začiatkoch užívania, je špinenie, najčastejšie tmavšou krvou, pomerne časté. Môže sa vyskytovať aj prakticky počas celého cyklu, nie len počas sedem dňovej pauzy, kedy by malo dôjsť ku krvácaniu z vysadenia. Organizmus si musí zvyknúť a nastaviť sa. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná, takže žena užívajúca kombinovanú hormonálnu antikoncepciu neovuluje. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.