Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesti pred menstruaciou

    , Autor: ramoncici48

    Dobry den, mam taky problem, stale pred menstruaciou mam bolesti v podbrusku take pichanie, bolia ma krize , mam bolestive vyprazdnovanie stolice a aj bolesti pri pohlavnom styku, mam to kazdy mesiac asi den pred spustenim krvacania, po menstruacii sa to vytrati, mesiac co mesiac, co to moze znamenat, menstruaciu mam presne 28 dni, aj ovulaciu mam bolestivu, dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    môže ísť o bežný premenštruačný syndróm, avšak popisované ťažkosti môžu byť spôsobené aj ochoreniím tzv. Endometriózou. Ide o ložiská veľmi zjednodušene povedané sliznice maternice mimo maternicu, ktoré sa vždy v čase menštruácie "aktivujú" a spôsobujú bolesti. navštívte lekára a povedzte mu o svojich ťažkostiach.

Podobné otázky

  • Menštruácia a bolesti

    , Autor: enusik

    Dobrý deň,
    mám viac otázok. Mám 23 rokov a relatívne pravidelnú menštruáciu, zväčša 35 dňový cyklus, ale nie je to pravidlom, v minulom roku to bolo od 22 do 40 dní. Teraz momentálne som mala pred 3 dňami kŕčovité bolesti v podbrušku a tenezmy a aj som odpadla, bolesti pretrvávali 2,5 dňa, potom to prešlo. Dnes to vyzerá, že zajtra dostanem menštruáciu. Mám však pocit okrem tohto, že na krčku cítim malé výrastky, ktoré sa menia s fázou cyklu. Chystám sa aj na vyšetrenie. Minulého roku som počas prvých dní menštruácie aj vracala, ale stalo sa mi to len raz. Môžem Vás poprosiť o radu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    cyklus máte nepravidelný, bolesti pred menštruáciou sú u niektorých žien bežné, bez evidentných príčin u iných môže byť príčinou endometrióza. Krčok si musíte dať skontrolovať u lekára. Ak máte konkrétnu otázku musíte sa spýtať jasne.