Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,270 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia a bolesti

    , Autor: enusik

    Dobrý deň,
    mám viac otázok. Mám 23 rokov a relatívne pravidelnú menštruáciu, zväčša 35 dňový cyklus, ale nie je to pravidlom, v minulom roku to bolo od 22 do 40 dní. Teraz momentálne som mala pred 3 dňami kŕčovité bolesti v podbrušku a tenezmy a aj som odpadla, bolesti pretrvávali 2,5 dňa, potom to prešlo. Dnes to vyzerá, že zajtra dostanem menštruáciu. Mám však pocit okrem tohto, že na krčku cítim malé výrastky, ktoré sa menia s fázou cyklu. Chystám sa aj na vyšetrenie. Minulého roku som počas prvých dní menštruácie aj vracala, ale stalo sa mi to len raz. Môžem Vás poprosiť o radu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    cyklus máte nepravidelný, bolesti pred menštruáciou sú u niektorých žien bežné, bez evidentných príčin u iných môže byť príčinou endometrióza. Krčok si musíte dať skontrolovať u lekára. Ak máte konkrétnu otázku musíte sa spýtať jasne.

Podobné otázky

  • Slabnuca menstruacia a bolesti

    , Autor: Sisi2212

    Dobry den pan doktor, v minulosti som mala onko porblemy, momentalne sa mi opat zvysuje onkomarker scca, picha ma na maternici + som si vsimla ze kazdy mesiac mam kratsiu menstruaciu, mavam aj taky pocit tlaku ako keby mi tam nieco tlaci, robili mi teraz ct a stery a to je ok, cize vylucili mi nejaky onko problem, aky gynekologicky problem moze zvysovat tento onkomarker a zaroven mat hentake prejavy? Ďakujem, neviem po com patrat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najväčším producentom SCCA je epidermoidný karcinóm krčka maternice. Ďalšími producentmi SCCA sú epidermoidné karcinómy pľúc, kože, dutiny ústnej, hltanu, hrtanu a pažeráka.
    Zvýšené hodnoty okrem karcinómov môžu byť pri nezhubných gynekologických ochoreniach, zápalových ochoreniach pľúc, pľúcnej a obličkovej nedostatočnosti, či kožných ochoreniach.