Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • problematická menštruácia

    , Autor: jalucia

    Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť ohľadne menštruácie.
    Posledné dva roky mávam zvláštne problémy počas menštruácie. Cyklus mám normálny 29-33 dní. Ale to čo ma trápi je, že menštruácia samotná sa mi väčšinou predlžuje aj na 9 dní. S tým, že prvé dva dni mám slabé krvácanie, tretí deň silnejšie, a zvyšné dni také slabšie. Zvláštne je, že keď to vyzerá v siedmy deň, že už mám špinenie (že menštruácia končí), tak stačí keď idem na veľkú potrebu alebo len silnejšie zatlačím na toalete a spustí sa mi také slabšie krvácanie na dva dni. A aby toho nebolo málo, tak skoro celý mesiac (mimo menštruácie) som dosť podráždená a náladová. Môže to spôsobovať hormonálna nerovnováha?
    Chodím pravidelne na preventívne prehliadky ku gynekologičke a vždy mi povie, že je to normálne pokiaľ to nie je mimo menštruácie. Aj výsledky zo sterov mám vždy v poriadku. Neviem prečo, ale mám také tušenie, že mi moje telo dáva najavo, že by už chcelo mať bábetko :-)
    Vopred vám ďakujem za vašu radu a želám pekný deň. Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    presne tak ako hovorila aj vaša pani doktorka, pokiaľ nie je krvácanie mimo menštruácie takéto krvácanie je v norme. Podrždenosť a náladovosť nemusí byť spôsobená len hormonálnou nerovnováhou :)