Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Natrhnuty krcok maternice

    , Autor: zuzana0946

    Dobry den,
    som 22 mesiacov po porode , lekar mi zistil ze mam natrhnuty krcok maternice, alebo zle zasity po porodeIinformoval ma o tom uz na prehliadke po sestonedeli, doporucil mi , ze bude pre mna lepsie ak chcem este dalsie dieta, opravu krcka este pred otehotnenim. Chcem sa spytat ci sa tento vykon robi aj ambulantne,,pretoze mi navrchol aj takuto moznost.Neviem ci sa to robi bezne . Informacie ktore som nasla boli vacsinou, ze zakrok sa robi pod celkovou anestezou a hospitalizacia je 4 az 7 dni, ale nijake ze by sa to robilo aj ambulantne. Dakujem Vam za odpoved a prajem pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    závisí od toho o čo konkrétne ide, to bez vaginálneho vyšetrenia bohužiaľ neviem posúdiť. Ak sa však jedná o niečo, čo by mohlo spôsobovať ťažkosti pri nasledujúcej gravidite nezdá sa mi vhodné ambulantné ošetrenie. Koľko stojí ambulatné ošetrenie? Asi by som sa odborne poradila na vašom mieste s iným lekárom.

Podobné otázky

  • natrhnuty krcok maternice

    , Autor: zuzana0946

    Dakujem za odpoved, na buduci tyzden som objednana k lekarovi, porozpravam sa snim a podla toho sa rozhodnem. o plateni ambulantneho zakroku mi nic nehovoril, snad to bude zadarmo, ale urcite sa ho nato spytam. ten problem co mam mi vlatne zistil hned na vysetreni po sestonedeli, povedal mi ze sa to dalo zasit aj lepsie, na obrazovke cez kameru mi ukazal krcok maternice, a vysvetli mi ze na pravej strane je pekne zrasteny a na lavej som videla ako by kusok pootvoreny. Par stehov, ze to znecitlivy sprejom a zasije. spytal sa ma ci planujeme druhe dieta ze ak ano tak sa to po porode opravi ale upozornil ma ze pocas tehotenstva uz nemusi byt krcok pevny a mozno bude treba pouzit ( nejaku gumicku ). prave preto chcem ten zakrok pred otehotnenim aby som nic neriskovala.