Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • mimomenstruacne krvacanie

    , Autor: littlebimbi

    Dobry den, stvrty mesiac pouzivam antikoncepcny kruzok a napriek tomu ze som si ho mala vybrat az v pondelok, v stredu sa mi spustilo krvacanie skor hnedej farby, citim aj divy pocit v bruchu. Pred rokom a pol som rodila a mavam problemy aj s mykozami. Tak by som sa chcela spytat ci krvacanie moze byt priznak niecoho vazejsieho.
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    na to aby som odpovedala na vašu otázku by som vás musela vyšetriť, urobiť ultrazvukové vyšetrenie a odbery krvi. Predmenštruačné krvácanie počas užívania Nuvaringu je pomerne časté a môže byť príčinou len zníženie hormonálnych hladín v preparáte. Ak sa bude predmenštruačné krvácanie opakovať počas viacerých cyklov navštívte lekára.

Podobné otázky

  • Mimomenštruačné krvácanie

    , Autor: Tatiana P.

    Dobrý deň Pán doktor

    Častejšie mávam mimomenštruačné krvácanie. Tentokrát mi menzes prišiel 24.1 a skončil 29.1. Ale 5.2. som začala špiniť. Prvý deň som len špinila, na druhý deň prišlo aj krvácanie a trvá doteraz. Odvtedy sa cítim veľmi slabá, zobúdzam sa s bolesťou hlavy, ktorá pretrváva celý deň, nemôžem sa na nič sústrediť a mám nevoľnosti. Chcela by som sa teda opýtať, aká môže byť pravdepodobná príčina.
    V lete minulého roka mi bola nájdená cysta na vajačniku, ktorá ale neskôr praskla.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia, či krvácania môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie mimo menštruácie

    , Autor: Ema1112

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať, poslednú menštruáciu som mala 4.augusta. 21. augusta som si všimla hustý výtok s krvou.Mala som pocit tlaku v podbruší skôr tak na ľavej strane ale potom sa to presunulo do celého podbrušia, pocit akoby sa mi mala spustiť menštruácia, brucho ma nebolelo výrazne, iba taký pocit akoby na spustenie vytekanie menštruácie. Mám aj stuhnuté podbruško. 27. augusta som si všimla krvavý zhluk akoby z maternice nejaký úlomok. Keď som bola na WC tak aj na toaletnom papieri som mala krvavé to od toho 21-vého. Trvá mi to celé od toho 21. dodnes, pocit ako by som mala menštruáciu a celé sa to strieda raz krvácanie ale nie zase silné potom zase hnedé. Menštruáciu mám nepravidelnú. Lekárka na usg brucha mi diagnostikovala endometriózu. Chcem sa spýtať či toto mimomenštruačné krvácanie môže byť vážne? A čo by znamenalo ak by to súviselo s endometriózou a čo by znamenalo, ak by to s endometriózou nesúviselo? Nikdy som to ešte doteraz nemala. Mám 30 rokov .Ďakujem Vám pekne za odpoveď. Ema

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte nepravidelnú menštruáciu, je možné, že aj napriek tomu, že ste mali menštruáciu 4.8. máte menštruáciu tiež. Ťažko sa mi je vyjadriť k celej situácii bez poznania akýchkoľvek informácii alebo okolností. Aj napriek tomu, že máte diagnostikovanú endometriózu, nepravidelný menštruačný cyklus ešte nič neznamená. Odporúčam pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý o Vás vie najviac, pozná všetky okolnosti a najlepšie môže vyhodnotiť Váš stav a určiť ďalší postup.

  • antikoncepcia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý večer
    Beriem prvý krát antikoncepciu. Dostala som menstruaciu ale len velmi slabu a skor take spinenie. Ale zacala som brat tabletky v ten den. Rano som menstruaciu ani spinenie vobec nemala. Mam pokracovat v brani ant.?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v príbalovom letáku ak by ste si ho pozorne prečítala sa píše o tom, že antikoncepcia sa má začať užívať v deň keď sa menštruácia riadne rozbehne. Teraz už pokračujte v užívaní tabliet.Je však možné, že menštruácia sa zastaví a počas užívania tabliet sa objaví mimomenštruačné krvácanie. V nasledujúcom cykle by to malo byť už všetko v poriadku.