Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,393 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • upt

    , Autor: odbornik6

    Dobry vecer dnes som 31 dni po upt, bola som na kontrolnom sone a bolo v poriadku .asi 18 dni som spinila a potom uz nic.az vcera ked som bola na wc a som sa utrela bola tam krv ako pri menzese.dala som si vlozku ale potom uz ani kvapka krvi.bolo to este nejake cistenie a menzes este pride každu chvilku ?mam zajst k dr alebo este pockat ?? dakujem pekne,veronika

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý večer,
    ak bolo kontrolné ultrazvukové vyšetrenie v poriadku nemusíte sa teraz obávať, mohlo to byť aj "dočistenie" aj začiatok menštruácie. Zatiaľ s návštevou lekára môžete počkať.

Podobné otázky

  • UPT

    , Autor:

    Dobrý deň, pán doktor. Bola som na kontrole po tomto zákroku na 21 deň. Chcela by som sa spýtať ,či môže na vajecniku vzniknúť cysta ( alebo je to krvná zrazenina po zákroku) cysty som pred zákrokom nemala žiadne. Aspoň mi lekár nikdy nič nepovedal a to chodím na prehliadky pravidelne. Mám aj krvnú zrazeninku po tom zákroku v maternici. Môže sa to všetko vstrebat? Doktor mi nechcel dať injekciu ( na stiahnutie aby sa to vyčistilo ale povedal ,že ak to neprejde o 14 dní pôjdem znovu na kyret. Neviem čo si mám myslieť o tom. Dávam si alchimilku a thiamin. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, objektívny kontrolný USG po zákroku má zmysel robiť až po menštruácii, kedy sa maternica môže vyčistiť aj sama. Čo sa týka cysty na vaječníku, neviem sa Vám k tomuto takto vyjadriť. Je môžné, že sa jedná iba o folikul, ktorý sa už pri kontrolnom USG nemusí vyskytovať. Nesúvisí však so samotným zákrokom.

  • Nezelane tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den. 3.7 som bola na UPT, pan doktor mi povedal ze pohlavny styk po 2-tyznoch s prezervativom mat mozem. Tak som aj mala v sobotu 20.7 kedy nam s priatelom praskol prezervativ a uzila som po 10h tabletku po. Bohuzial to iste sa stalo v utorok 23.7 kedy opät praskol prezervativ a nasledne som opät do 30min uzila tabletku po. Viem ako funguje tato tabletka je mi jasne ze mi rozhadze hormony a ze sa nemoze uzivat casto a najmä v taktom kratkom case po sebe. Otazka znie ci je pravdepodobnost ze mozem byt opät tehotna ? Po takom zakroku je to mozne s tym ze som uzila dve tabletky po? Antikoncepciu mam v plane samozrejme zacat brat ako dostanem menzes. Vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Do budúcna by som sa podobnému užívaniu záchrannej antikoncepčnej tabletky vyhol.

  • Slaba menstruacia

    , Autor: fragola

    Dobry den.. 13.11 som podstupila upt. Prvu menstruaciu som dostala po 8 tyzdnoch od zakroku.Dostavilo sa iba slabsie spinenie.
    Druha menstruacia prisla nacas po 28 dnoch uz aj s krvacanim ale slabym a nepravidelnym.. napr pri malej potrebe, po milovani atd..
    Cely zivot mavam slabu menstruaciu ale nie az takto.
    Myslite ze moze byt niekde problem alebo sa to este upravi?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, menštruačný cyklus sa môže či už po pôrode alebo aj po potrate zmeniť mierne alebo aj úplne. Nemusí byť problém nikde, treba si to odsledovať, často sa to po čase upraví. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • zapal

    , Autor: zdenka

    DD pani doktorka, prosim chcela by som sa opytat momentalne uzivam novu formu penicilinu na zapal mocovych ciest no nakolko ma trapi podla vseho aj gyn zápal a moja lekarka ma dovolenku chcem sa opytat ci mozem pouzit sucastne tabletky na vkladanie candibene? Pocitujem svrbenie a ruzovkasty vytok po moceni, dakujem krasne





    ciozem pou

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    candibene je antimykotikum, závisí od typu zápalu aký máte, ak je belavý, hrudkovitý, môžte candibene použiť , ak nie kúpte si v lekárni niečo iné voľnopredajné, pokojne i nejaký výplach,
    s pozdravom

  • Dyskomfort ll.

    , Autor: dadusena

    Na upresnenie dyskomfortu chcem ešte napísať- že ho vnímam najmä pri pohl. styku- pošv. vchod akoby nemal žiadnu pružnosť, pocit ubolenia vo vnútri.Obrazne: gumičku roztiahnete ľahko ale nie v prípade ak je popri nej aj niť,ktorá jej nedovolí roztiahnutiu. Ešte som uvažovala aj nad masťou vit. E. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie celkom presne ste definovala čo by ste rada odo mňa počula, domnievam sa, že chcete doporučiť nejaké ďalšie metódy na odtsránenie vaginizmu a dyspareunie
    môžte si okrem týchto doplnkovým metód, kt. používate zakúpť či už krém alebo globule s kys.hyalurónovou napr. Cicatridina, ktoré majú dlhodobý hojivýá i liečivý i lubrikačný efekt na pošvové steny i introitus,
    tiež existujú hormoálne maste a krémy, kt. dopomôžu k dlhodobej estrogenizácii sliznice, závisí ako bolestivosť vás lekár zhodnotil, ...
    tiež sa dá aplikovať lidocain krém pri pohl.styku
    a tiež existujú i rôzne op.možnosti, ak už všetko ostatné zlyhá...
    s pozdravom