Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette a dnes som užila 10tu aktívnu tabletku z blistra ale po 2 hodinach od užitia HA som mala silnejšiu redšiu stolicu (mala tvar, nebol to hnačka). Následne cca 10 minút po stolicu som užila náhradnú tabletku z druhého blistra. Som aj naďalej chránená alebo sa mam chrániť aj inak?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností ste plne chránená. Nie je potrebné sa chrániť aj doplnkovo. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, v nedeľu sa mi stalo, že moja stolica po dvoch hodinách užitia 22. tabletky hormonálnej antikoncepcie bola mäkkšia ako obyčajne, ale nemožno hovoriť o silnej hnačke ani o vodovej stolici. Ak to bola len mäkkšia stolica spôsobená väčšou dávkou vlákniny, síce nebola úplne pevná, ale ani vodová, neovplyvní to účinok antikoncepcie, netrebalo v takomto prípade vziať druhú tabletku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností, ak sa nejednalo o silnú a opakovanú hnačku, účinok hormonálnej antikoncepcie by mal byť zachovaný. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Stolica a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať ak som mala stolicu nebola to hnačka no bola redšia tak 3x a medzi každou bola približne hodina a pól po uziti tabletky ktorú užívam 21:35 a stolica bola až rano okolo 9 je účinok zachovaný? A ak som mala stolicu hneď po uziti 18 min a potom okolo 4 rano tiež bola taká redsia ale nebola vodnata tiež je účinok zachovaný?
    Pitie citrónovej vody ovplyvňuje účinok antikoncepcie?
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nejednalo o vyslovene opakujúce sa vodnaté hnačkovité stolice, za daných okolností by mal byť účinok hormonálnej antikoncepcie zachovaný. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Riedka stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už asi týždeň mám riedku stolicu a to vždy ráno cez deň nechodím na veľkú potrebu. Myslím si že to je z antibiotík (Dalacin C) ktoré som pred pár dňami douživala. Antikoncepciu beriem o 17:00 som v prvom týždni blistra myslíte že sa normálne vstrebáva?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte hnačkovitú stolicu do 3 až 4 hodín od času užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, účinok hormonálnej antikoncepcie je zachovaný. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Odporúčam tiež užívanie probiotík, ako aj aplikáciu vaginálnych probiotík na úpravu tráviaceho traktu, ako aj pošvovej mikroflóry pri užívaní antibiotík.

  • Riedka stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím vás už pár týždňov mávam väčšinou ráno redšiu stolicu, pravdepodobne aj zo stresu..nie je to vodové ale skrátka ani pevné. Môže to znižovať účinok antikoncepcie? Antikoncepciu si dávam večer o 17tej a takáto stolica nastáva vždy až ráno. Niekedy jednorázovo aj 2-3 hodiny po užití HAK, ale nie je stále dokola, ako keby som mala tráviace ťažkosti.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nejedná o opakované preháňanie, redšia stolica nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, najmä ak k nej nedôjde opakovane a do pár hodín od užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie.

  • Stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, písala som vám ohľadne antikoncepcie a stolice. Po prvej stolici som užila náhradnú tabletku ale následne po 3 a pol hodine od uzitia náhradnej tabletky som mala znova jednorazovú redšiu stolicu ale nie hnačku. Styk bol dnes ráno okolo pol 4. Som chránená alebo môžem otehotnieť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, myslím si, že ste chránená. Ak nedošlo k opakovanému preháňaniu, či hnačke, účinok hormonálnej antikoncepcie bude zachovaný. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.