Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, teda je nizka sanca, zeby nebola ovulacia blokovana?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď je pravdepodobnosť nízka, nie je nulová. To som Vám už písal aj predtým. Nemyslím si však, že by ste mali byť tehotná. Spomínaným nesprávnym užitím ste si však posunuli cyklus, môže sa teda jednať o vedľajšie, či nežiadúce účinky hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám však naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach je najvhodnejšie navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, teda ak tvrdite ze ovulacia uz bola po 10 dnoch blokovana tak to su priznaky menstruacie nie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, písal som Vám už dávnejšie, že ste nezačali s užívaním hormonálnej antikoncepcie správne, ale že za daných okolností by mala byť ovulácia blokovaná, nakoľko ste užívali antikoncepciu 7 dní a až tak ste mali pohlavný styk. Nikdy som to netvrdil na 100%. Ja pacientkam odporúčam sa chrániť doplnkovo cely prvý cyklus, ak aj napriek poučeniu chcú začať s užívaním prvej tablety neskôr ako na 5. deň cyklu. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná a žena nemá ani menštruáciu v pravom slova zmysle, ale jedná sa o krvácanie zo spádu hormónov. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, poslednu tabletu z prveho blistra som dobrala 16.9. a pocitujem priznaky (bolesti prsnikov) je mozne aby som tieto predmenstruacne priznaky mala aj keby nebola blokovana ovulacia? Teda ako ste pisali, ze by som mala byt chranena ak som mala menstruaciu od 22.8. do 26.8. a prvu tabletu som zobrala 27.8. a nechraneny pohlavny styk som mala po 10 dnoch uzivania tabliet

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že sa jedná o prejavy vedľajších účinkov hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nenapíšem Vám však nič nové ako to, čo som Vám už písal. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať kedy mam začať užívať druhý blister? Včera 16.9. som užila poslednú tabletu. Mám ho začať užívať po 7 dňovej pauze bez ohľadu na to kedy dostanem menštruáciu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, presne tak. Ak ste včera užili poslednú tabletku z blistra, dnes (17.09.2024) máte prvý deň pauzy, ku krvácaniu zo spádu hormónov by malo dôjsť na tretí, štvrtý deň pauzy. S užívaním prvej tabletky ďalšieho blistra začnete 24.09.2024, bez ohľadu na to, či ku krvácaniu alebo špineniu dôjde, ako aj bez ohľadu na to, či ešte budete špiniť aj 24.09.2024, či neskôr.

  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, tým pádom už nedošlo k ovulácii takže sa nemusím báť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak s najväčšou pravdepodobnosťou nie, takže by ste mali byť chránená. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň menštruáciu som mala od 22.8. do 26.8. a prvú tabletu som si vzala 27.8. a nechránený pohlavný styk som mala 5.9.... Čiže sme sa chránili od 27.8. do 5.9., čo je 10 dní

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak za týchto okolností si myslím, že ste už boli chránená. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.