Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,452 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hormonálna nerovnováha

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím môžem naraz užívať Macu peruansku a vitex jahnaci ? Potrebujem to na upravenie hormónov mam totiž to nízky estrogén. Dakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tieto voľnopredajné doplnky výživy môžete užívať aj súčasne, či sa však dostaví očakávaný účinok je otázne. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam HAK Daylette už niečo cez pol roka. Zo začiatku som mala klasické špinenie, čo býva normálne pri začiatku užívania... Potom prestalo a následne som nemala žiadne problémy. Avšak včera mi začalo špinenie počas 13.-teho dňa na blistry. Dneska sa krvácanie trochu zintenzívnilo. S partnerom mávame styk prevažne bez prezervatívu. Môže byť toto "krvácanie" spojené s možným tehotenstvom? Tabletky beriem pravidelne každý večer, ak zabudnem, tak si ju dám hneď ráno, čo by nemalo robiť problémy (24h). Kontaktovala som už aj svoju gynekologičku, vraj to môže byť len nejaká náhla hormonálna nerovnováha alebo stres... A ak to bude pokračovať do budúceho týždňa, tak sa mám zastaviť. Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Ak užijete zabudnutú tabletku po viac ako 12 hodinách od času obvyklého užívania, účinok hormonálnej antikoncepcie môže byť znížený. Za takýchto okolností je potrebné sa nasledujúcich 7 dní chrániť aj doplnkovo. Áno, príčin špinenia môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.