Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať od kedy je účinná antikoncepcia Drovelis nakoľko posledných 5dni som mala veľmi silné hanacky.beriem z bistro už 3 tyzden.dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa u Vás vyskytovali silné hnačky niekoľko dní za sebou, účinok hormonálnej antikoncepcie je naozaj znížený a doplnkovú formu ochrany (kondóm) je vhodné používať počas celého cyklu.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý ďeň, používam antikoncepciu drovelis a oddialila som si menštuáciu ( nebrala som biele tabletky) kedy by mala menštruácia prísť . Až o mesiac alebo kedy mám očakávať? Ďakujeml

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste si spojili dva blistre, teda vynechali ste placebo tabletky prvého blistra a pokračovali kontinuálne v užívaní aktívnych tabliet druhého blistra, posunuli ste si tým cyklus o 4 dni a krvácanie zo spádu hormónov počas užívania placebo tabliet by sa malo dostaviť počas užívania placebo tabliet aktuálne užívaného blistra. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela som sa opýtať na antikoncepciu Drovelis,doktorka mi ju nasadila kvôli vysokej sliznice maternici,mala som zákrok v júni, odstránenie polipov,no po zákroku som nemala menzes 2 mesiace,sliznicu som mala vysokú 20mm tak mi pichli vyvolavacku,mala som začať z antikoncepciou Drovelis keď začnem krvácať.Menzes som dostala 18.8 a začala som aj tie tabletky užívať,mala som silné bolesti pod bruškom a veľké zrazenini,krvácanie sa nezastavilo tak som o dva týždne zase išla doktorke ,sliznica sa znížila na 11 mm tak mi nasadila Dicinone 3x1a Askorutin 3x 2, a ešte mi dali inekciju na stahovanie maternice.Drovelis mi povedala že mám ešte stále užívať,ale mne krvácanie stále pretrváva a už som z toho vyčerpaná a cítim sa slabo.Za 6 dní už dopijem prvé balenie a potom zase mám mať menzes, ktorý mi ešte stále pretrváva.Mozem samá vysadiť Drovelis,lebo si myslím že mi to všetko spôsobuje práve táto antikoncepcia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu si tiež myslím, že príčinou krvácania budú vedľajšie, či nežiadúce účinky preparátu hormonálnej antikoncepcie, ktorý užívate. Určite je vhodné to prekonzultovať s obvodným gynekológom a uvažovať o zmene preparátu hormonálnej antikoncepcie. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, s ktorým si dohodnite ďalší postup.

  • Bolesť pocas uzivania antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Som cca v polovici plata Drovelis a pobolieva ma podbrusko (raz na jednej raz na druheh strane) akoby ovulacia. Je to mozne, alebo mam ist k lekárovi. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulácia je počas užívania hormonálnej antikoncepcie blokovaná. Pobolievanie podbruška sa môže, najmä v začiatkoch užívania hormonálnej antikoncepcie prejaviť ako vedľajší účinok hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Užívala som HAK dienorette, avšak nesadla mi, mala som z nej závraty, bolesti hlavy a žalúdka. Zobrala som z nej len 6 tabliet a vysadila som ju, nakoľko mi nerobila dobre. Asi 3 dni po tom čo som ju vysadila som dostala menštruáciu, ktorá trvala 7 dní. Dnes mi lekár predpísal HAK drovelis, len som sa zabudla opýtať kedy ju začať užívať. Mam počkať na ďalšiu menštruáciu alebo je možné ju začať užívať hneď? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie bude počkať na ďalšiu menštruáciu a v prvý deň menštruácie začať užívať tabletky hormonálnej antikoncepcie. Vtedy budete chránená hneď od začiatku užívania. Teoreticky môžete začať s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie aj teraz, počas celého prvého blistra sa však chráňte aj doplnkovo (používajte kondóm).

  • Drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,už 4 mesiace beriem antikoncepciu drovelis,no tentokrat som mala špinenie pred menštruáciou aj po a dnes,keď som sa tešila,že už mám pokoj sa mi objavila krv,nie veľa,ani žiadne silné krvácanie.Môj doktor má dovolenku,tak preto sa oýtam,či sa mám báť alebo je to normálne.Inak nemám žiadne bolesti ani nič.Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, aj napiek jej pravidelnému a správnemu užívaniu, sa môže vyskytovať špinenie prakticky aj počas celého cyklu. Je to charakteristické najmä v začiatkoch užívania hormonálnej antikoncepcie, ale môže sa vyskytnúť aj po mesiacoch, či rokoch užívania. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.