Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ziadne krvacanie pocas placebo tyzdna

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pred 3 dnami som dobrala druhy mesiac antikoncepcie KarHleight. Uz som treti den na tabletkach bez hormonov ale ziadne krvacanie sa zatial nedostavilo. Minuly mesiac bol ale v poriadku a prislo na druhy den placebo tyzdna a antikoncepciu som brala pravidelne v rovnaky cas a nevynechala. Chcem sa spytat, je to normalne, ze moze krvacanie takto vynechat alebo meskat? Moze mat na to vplyv aj to, ze je to este len druhy mesiac, co som s antikoncepciou zacala? Popripade ako skoro si mozem spravit preventivny tehotensky test, ak by sa krvacanie vobec nedostavilo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, je to normálne a pomerne časté, najmä v začiatkoch užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, že krvácanie zo spádu hormónov sa počas obdobia placebo tabliet nedostaví vôbec. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá a nie je potrebné si realizovať tehotenský test. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Ziadne krvacanie pocas placebo tyzdna

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Este na doplnenie k predoslej sprave, minuly mesiac som zacala brat antikoncepciu na 5. den namiesto 7., aby som si posunula placebo tyzden. Mohlo by aj to mat dopad na krvacanie tento mesiac?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, úprava cyklu mohla spôsobiť vynechanie krvácania. Prvá tabletka hormonálnej antikoncepcie sa však začína brať na prvý deň menštruácie. Ak ste začali s užívaním hormonálnej antikoncepcie neskôr, bolo potrebné sa najmenej týždeň chrániť aj doplnkovo.