Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,692 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia Drovelis a Karhla

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívala som antikoncepciu Drovelis (3x28tabliet) a z nej som prechádzala na antikoncepciu Karhla. Moja gynekologička mi kázala doužívať celý posledný blister Drovelisu a hneď ďalší deň začať užívať Karhlu. Lenže ako som čítala príbalový leták tak Karhlu bolo treba začať užívať po poslednej aktívnej tabletke, tak teraz mám nepríjemný pocit a chcem sa spýtať či nie je problém, keď som využívala celý blister Drovelisu (aj s neaktivnymi tabletkami) a ďalší deň som hneď začala užívať Karhlu? Za odpoveď Vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je to problém, tabletky sa môžu začať užívať po doužívaní aktívnych tabliet, v prípade Drovelisu po doužívaní 24. tabletky alebo po doužívaní celého blistra, najneskôr v deň po skončení užívania blistra. Za predpokladu, že tabletky užívate pravidelne, ste chránená. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.