Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie namiesto menštruácie

    , Autor: dusana1512

    Dobry den chcem sa opytat vybrala som jeden blister tabletok a momentalne mam 3 den bez tabletiek menstruaciu som zatial nedostala len taky slaby hnedy vytok . Tehotna nie som robila som si pred vcerom test a bol negativny je to v poriadku alebo sa menstruacia este len dostavy? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie nemusí dôjsť k intenzívnemu krvácaniu z vysadenia, niekedy sa nemusí dostaviť vôbec, je to pomerne časté. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Špinenie namiesto menštruácie

    , Autor: Natalocka

    Dobrý deň prajem,
    Tak, užívam hak už cca 4 mesiac taham to už na 5. Počas prvého mesiaca sa mi menštruácia nedostavila len spinenie, ale to bolo podľa mojej lekárky v pohode. Další mesiac som menštruáciu dostala normálne s krvácaním aj keď len 3 dni. Bod zlomu nastal v decembri, keď som dostala spinenie a po okamžitej sprche spinenie zmizlo ani na další deň vôbec nič, tým pádom to trvalo max. Polhodinku. V januári som mala skoro to iste len spinenie trvalo 3 dni.
    S priateľom si pozor nedávame odkedy užívam hak. Beriem pravidelne niekedy tam je časový rozdiel, mám bolesti žalúdka, grganie, stále napinanie po jedle, bolesť v podbrušku. Je možné se som 1 zo 100 a som tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Ak aj zabudnete užiť tabletku, ale užijete ju do 12 hodín od času obvyklého užívania, účinok hormonálnej antikoncepcie je zachovaný. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu, ale o krvácanie z vysadenia, popisované krvácania sú počas užívania hormonálnej antikoncepcie úplne normálne, rovnako tak sa môže stať, že sa krvácanie nedostaví, alebo sa špinenie môže vyskytovať aj počas cyklu. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.