Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otazka na antikoncepciu

    , Autor: Barbora2705

    Dobrý deň.
    Mám otázku ohľadom antikoncepcie Aidee.
    Chcela by som sa opýtať na to, či je táto antikoncepcia normálne spoľahlivá, ak mi bol zistený zvýšený prolaktín(tvorí sa mi mlieko v prsníkoch) a beriem antidepresíva(atarax,sulpirid,brintelix a olanzapin kvôli ktorému mám zvýšený ten prolaktín). Predsa sú to len rozhádzané hormóny, tak by som rada vedela či to ma nejaký vplyv na spoľahlivosť antikoncepcie pretože pohlavný styk s kondómom mi vôbec nerobí dobre a snažím sa mu vyhýbať . Aj napriek dostatočnej lubrikacii ma to boli a často sa mi robia aj ranky ktoré počas pohlavného styku bez kondómu nemám.
    Ďakujem za pomoc a rady.
    Prajem pekny deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri užívaní antidepresív je vhodnejšie užívanie vyššie dávkovej hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie by mal byť vplyv hormonálnej antikoncepcie zachovaný. Predpokladám, že Váš obvodný gynekológ, ktorý pozná všetky okolnosti a informácie, Vám predpísal vhodnú hormonálnu antikoncepciu.