Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zmena antikoncepcie

    , Autor: Anina84

    Dobrý deň, môže sa užívať antikoncepcia Desirett aj po ukončení dojčenia? Môže to mať vplyv na zvlhcenie pošvy, tým ze už nedojcim a ju beriem?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, Desirett môžete používať aj po skončení dojčenia. Spomínané príznaky môžu byť vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Zmena antikoncepcie

    , Autor: Klaudia193

    Dobrý deň, užívala som antikoncepciu Karhla približne rok a teraz som prešla na inú antikonceciu Katya. Na 8. deň po 7-dňovej pauze som si dala prvú tabletku Katya. Po 3 dňoch od užitia prvej tabletky Katya som mala nechránený pohlavný styk a partner ejakuloval do mňa. Je tam možnosť že by som mohla byť tehotná, keďže som prešla na novú antikoncepciu? Vopred ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu kontinuálneho prechodu z jedného preparátu kombinovanej antikoncepcie na iný preparát hormonálnej antikoncepcie, ako aj za predpokladu pravidelného užívania ste chránená. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Zmena antikoncepcie

    , Autor: gabi1978

    Dobrý večer. Beriem antikoncepciu triquilar a chcela by som ju zmeniť na nehormonalnu danu. Poslednu tabletku mam dobrat v pondelok a neviem presne kedy dostanem menstruaciu. Danu by mi mali zaviesť medzi 3-4 dnom a to pravdepodobne vyjde na vikend kedy budem odcestovana. Chcem sa spytat ci sa da nejako posunut menstruacia aby som ju dostsla cez vikend aby mi mohla doktorka zaviesť danu cez týždeň čo už budem doma. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruáciu viete oddialiť vynechaním pauzy po dobratí poslednej pondelňajšej tabletky a pokračovaním ďalšieho blistra od utorka napr. do soboty a následným vynechaním tabliet. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, s ktorým sa viete dohodnúť a ďalšom manažmente.

  • Výmena

    , Autor: vikus-2

    Dobrý deň, myslite si ze je zdravé vymieňať neustále antikoncepciu kvôli vedľajším účinkom? Beriem už 3tiu, no neviem či je správne ísť na štvrtú keď som sa doteraz pri ani jednej necítila dobre. Táto tretia mi vyhovuje až na to ze mam viacero nežiaducich účinkov pri menzese a obmedzuje ma to, myslela som ze ma to prejde no bohužiaľ. Co by ste mi poradili vy? Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, závisí od druhu a charakteru vedľajších účinkov, či je nutná zmena antikoncepcie alebo nie. Ak sú dodržané všetky zásady a pravidlá pri zmene hormonálnej antikoncepcie, nemal byť problém. Sú ženy, u ktorých je vhodný výber hormonálnej antikoncepcie dlhší a náročnejší. Ak by Vám nevyhovoval ani jeden zo skúšaných preparátov, je ešte možné uvažovať o vaginálnom antikoncepčnom krúžku alebo vnútromaternicovom teliesku. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • zmena antikoncepcie a menštruacia

    , Autor: maria146

    Dobrý deň pani doktorka. 10 mesiacov beriem antikoncepciu Azalia kedže som dojčila. Dojčiť som prestala pred 5 timi dňami. Kontaktovala som svoju lekárku že chcem inú antikoncepciu. Predpísala mi inú (nazov som si nezapamätala). Z Azalie mam ešte 3 tabletky, ktoré mám dobrať. Povedala mi, že po dobratí môžem hned brať tú druhú antikoncepciu alebo môžem počkať na menštruáciu. Moja otázka je, že asi kedy po dobratí Azalie by som mohla dostať menštruáciu? Je lepšie nadviazať hned na druhú antikoncepciu alebo počkať? Menštruáciu som nemala 3 roky kedže som po pôrode opäť otehotnela po deviatich mesiacoch.
    Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, doberte tie tri , vyčkajte menses a s prvám dňom krvácanie, nasadte nový preparát
    s pozdravom