Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,343 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: lilith

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, mali sme pohlavný styk s priateľom, použili sme kondom no nespravil sa, následne sa robil a mal takzvané “kvapky lásky” a rozhodol sa do mna vniknúť prstami. Nevieme či mohol mať “kvapky” na prstoch ale ak by mal, mohla by som byt z toho tehotna? Nespravil sa už 1 deň predtym a bol sa vymocit. dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za spomínaných okolností si myslím, že tehotná nebudete, podobným situáciám by som sa ale vyhol.

Podobné otázky

  • Apreg

    , Autor: Verča57

    Ak mam nafuknute podbrusko po tebletke po, mozem byt tehotna? Kramy som dostala do 5dni od užitia tabletky, vsetko normalne ako som mala aj predtym len to nafuknute podbrusko ma trapi neviem co to je alebo preco to tak je, nikdy predtym som nemala take nafuknute podbrusko, ked si ho chytim mam skor pocit ako keby som tam mala vzduch alebo nedbytocnu vodu a preto by som sa chcela opytat co to moze byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletky núdzovej antikoncepcie majú viacero vedľajších, či nežiadúcich účinkov. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie tehotenstvo nepredpokladám. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Antikoncepcia daylla

    , Autor: Viki123

    Dobrý deň. Už dva roky užívam antikoncepciu daylla. Mávam silné bolesti hlavy najmä keď som vonka. A menštruáciu som mávala doteraz normálne 5 dni. A už druhý mesiac mam úplne slabú a trvá 2 dní,ale to len také špinenie. Tento mesiac som mala aj kŕčové bolesti v bruchu keď som mala pauzu 7 dňovú. Chcela by som sa opýtať môžem byť tehotná? Nechuti mi ani jest, iba veľa pijem a nikdy som takéto problémy s nou nemala. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie tehotenstvo nepredpokladám. Slabé a krátke krvácanie počas užívania hormonálnej antikoncepcie je pomerne časté. Čo sa týka nechutenstva, príčin môže byť viacero. Nevylučujem, že sa u Vás prejavujú vedľajšie, či nežiadúce účinky hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Domčiči

    Dobrý deň minulú správu som vám písala

    (Dobrý deň chcela by som sa poradiť.
    2.6 mi skončila menštruacia, 5.6 som mala pohlavný styk a v ten deň som užila tabletku escapelle (núdzovú antikoncepciu). Dnes 11.6 sa mi objavilo akoby krvácanie ale nie stálé je to také také hnedo červené. Mám dva dni do ovulácie. Čo sa deje? Myslite že môžem byť tehotná??? Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď )

    To krvácanie trvalo asi 5 dní bolo celkom silné a boly tam aj nejaké celkom velke kusy. Aj keď som mala svoje príznaky začínajúcej menš.( citlivosť pŕs, chuť na sladké, citlivosť...)ale už nemám a menstruacia mi stále neprišla mešká mi 6-ty deň
    Myslíte že môžem byť tehotná? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď ????????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Spomínané krvácanie mohlo byť navodené núdzovou antikoncepčnou tabletkou. Medzi veľmi časté vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie patrí znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. V prípade ťažkostí, nejasností, ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Cyklus

    , Autor: viki927

    Dobry den, chcela by som sa opytat predposledný cyklus mi vynechala menstruacia tento posledny cyklus islo o velmi slabe spinenie az hnedasty vytok, nie som si vedoma ziadnej chyby v užívaní vsetky tabletky uzivam pravidelne par krat som zabudla vziat ale do 12 hodin som tabletu stale uzila. Aktualne som v druhom tyzdni blistra hak dienorette a mam priznaky ako citlivejsie prsia v spodnej casti, bolesti noh, mierne nafuknute podbruško, obcas pobolievanie vo vaječníkoch. Môžem byt tehotna? Testy som robila aj pri prvej vynechanej menstruacii aj pri druhom slabom špinení oba s negatívnym výsledkom.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie by mal byť účinok hormonálnej antikoncepcie zachovaný a pravdepodobnosť tehotenstva je malá. Aj za predpokladu pravidelného užívania sa nemusí krvácanie, či špinenie z zo spádu nemusí dostaviť. Odsledujte si to.

  • Vynechana tabletka

    , Autor: Andi1

    Dobry den. Pouzivam antikoncepciu a pocas 7 dnovej pauze som mala pohlavny styk.
    Po 7 dnovej pauze som zabudla pouzit prvu tabletku, ked som zistila bolo uz viac ako 12 hodin tak som nepouzila a zobrala dalsi den. Citala som tak, ze ak tu vynechanu prvu tabletku pouzijem na konci a tym padom skratim menstruacny cas 7 dni na 6dni a pouzijem prvu tabletky ten isty den ako som si zvykla. Tak som aj spravila. Ale teraz pocas 6 dnovej pauze menstruaciu som nedostala mozem byt tehotna? A od vynechania zabudnutej tabletky som nemala pohlavny styk. Dakujem Vam pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali nechránený pohlavný styk od vynechania tabletky hormonálnej antikoncepcie, tehotná nebudete. Aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia nemusí dostaviť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.