Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,686 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Anikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím vás vysadila som asi pred 3 týždňami antikoncepciu. A mám pocit že sa mi zmenil pach potu, môže to byť nejako spojené s nestálymi hormóny alebo niečo podobne? Môže to súvisieť s antikoncepciou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže to mať súvis. Pach tela sa môže meniť z rôznych dôvodov - napríklad zmenou stravy ale aj hormonálnym procesom. Ak Vám pot nepáchne po acetóne, alebo po moči, je to v poriadku. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Pharmatex

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Sú vaginalne kapsule Pharmatex spoľahlivé proti otehotneniu aj pri ovulácii ? Keď nebudem užívať antikoncepciu stačia len samotne kapsule alebo treba použiť aj kondom ? A je nutne ich zaviesť presne 5 minút pred pohlavným stykom alebo môžem aj skôr napr. 30 minút pred, je písane že účinkujú min. 4 hodiny ? Čo je spoľahlivejšie : pharmatex alebo hormonálna anikoncepcia ? Poprosím Vás o odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu správneho a predpísaného použitia Pharmatexu je tehotenstvo málo pravdepodobné. Postupujte podľa návodu na použitie uvedenom v príbalovom letáku. Spoľahlivejšia je hormonálna antikoncepcia.

  • HAK - močové cesty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať či má anikoncepcia vplyv na močové cesty? Približne odkedy som začala užívať HAK Mistra mám pol roka problémy so zápalmi močových ciest, ktoré sa opakovane vracajú. Predtým som už užívala HAK vreya 5 rokov a problémy som nemala. Upravilo by sa to zmenou HAK alebo je potrebné vysadenie. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že antikoncepcia má vplyv na močové cesty. Problém by som hľadal inde.

  • ANIKONCEPCIA

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry chcela by som sa spitat že uživam antikoncepciu a uživala som ju 21 dni teraz som mala 7 dni pauzu dneska je ten 7 deň mam začat s dalšim balenim už dnes či až ten 8 den teda zajtra ? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v ten deň v ktorý vezmete poslednú tabletku pred 7 dňovou pauzou začnete užívať nové balenie.