Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie menzesu

    , Autor: Pajda

    Dobrý deň pani doktorka potrebujem poradiť. Prvý krát som začala minulý mesiac piť antikoncepciu tak ako mi bolo povedané 1deň menzesu začať piť tabletky. No len mala som s priateľom pohlavný styk pred 3ma týždňami dopila som tablety a menzes som mala dostať do 7mych dni no nedostala som a stále čakám mala som len také špinenie nič viac a pomaly končí tento mesiac a menzes nikde myslíte že je to s dôsledkov tých tabletiek a organizmus že sa mi mení alebo že môže ísť o otehotenstvo prosím vás o radu ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa menštruácia, v tomto prípade krvácanie z vysadenia, môže objaviť iba vo forme slabého špinenia. Nemusíte sa obávať. Hlavne v začiatkoch užívania je to pomerne časté. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Vysadenie a meškanie menzesu

    , Autor: Barborela

    Dobrý večer, v júni som vysadila Desirett, menzes prišiel do 5 dni, teraz v júli mi mešká uz 9 dní. Kedy je už potrebné vyhľadať lekára, keď mi bude meškať koľko dní? Kedy už bude treba dať nejakú "vyvolavacku". Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nástup menštruácie po vysadení tejto jednozložkovej antikoncepcie je individuálny. Menštruácia môže meškať od niekoľkých dní až týždne. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Ak sa Vám nedostaví menštruácia do konca mesiaca, môžete navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menzesu

    , Autor: Kukusik

    Dobrý večer chcela by som sa opýtať beriem antikocepciu asi už mesiac vola sa Azalia .ale mám taký problém že mi mešká menzes už 8 dni je to normálne ?da sa Aj počas antiky otehotnieť ?dakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, táto jednozložková hormonálna antikoncepcia má najväčšiu nevýhodu asi v tom, že počas užívania sa môže objaviť v nepravidelných intervaloch krvácanie z pošvy. Toto môže byť len slabé špinenie, alebo môže ísť o silnejšie krvácanie, ktoré vyzerá ako slabšia menštruácia. Nemusíte však tiež vôbec krvácať. Nepravidelné krvácanie nie je príznakom, že antikoncepčná ochrana sa zoslabila. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Meškanie menzesu - antikoncepcia

    , Autor: Lu ka

    Dobrý deň, pán doktor,
    menzes mi dnešným dňom mešká už 43 dní, nepomohli mi ani tabletky Progestanelle a
    dnes mi môj gynekológ povedal, aby som si zaviedla Nuvaring na úpravu cyklu aj keď som menzes ešte nedostala, je to v poriadku? Nakoľko je všade uvedené, že sa má zavadzat až v 1. deň menzesu..
    Vopred ďakujem za odpoveď..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak má Váš obvodný gynekológ skúsenosti s podobnými situáciami, asi vie čo robí. Bližšie sa Vám neviem vyjadriť.

  • Meškanie menzesu

    , Autor: Megy93

    Dobrý deň, mám menší problém.Dva roky užívam antikoncepciu Sunya no od 27.12.2020 som bola Covid pozitivna, nasledne 28.12.2020 som dostala menzes, ktory trval do 2.1.2021.Tabletky som uzivala normalne dalej, na covid som sa nijak zvalst neliecila, len vitaminy. No a nasledujuci menzes mal prist 27.1. a neprisiel. Objavil sa slabo ruzovy vytok 3 dni predtym a odvtedy nic.Tehu test robeny 2 dni meskania. Mavam nechraneny styk, Tabletky som nazad nenasadila. Mohlo sa stat, ze som otehotnela, ze by covid nejak ovplyvnil ucinok antikoncepcie? stale cakam ci menzes pride, nechcela by som uz brat tabletky. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste tabletky vysadili úmyselne z dôvodu plánovania ukončenia užívania hormonálnej antikoncepcie, pri praktizovaní nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskanie menzesu pri antikoncepcii

    , Autor: Adndreaa

    Dobry deň užívam anti Sunya 5 mesiac a mešká mi menzes. Bolesti v podbrušku sú aj kríze bolia. Môžem byť tehotná? Pri pohlavnom styku si pozor dávame malo kedy sa stane ze to je vo mne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie môžete mať plnohodnotný nechránený pohlavný styk aj s ejakuláciou. Pri užívaní hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie z vysadenia, ktoré sa aj napriek pravidelnému užívaniu nemusí dostaviť, alebo môže byť iba vo forme párdňového špinenia. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.